април 25, 2024

Актьорската гилдия у нас горда с Георги Господинов (Захари Бахаров, Деян Донков и компания дерат гърла за успеха – Видео)

Георги Господинов успя да събере ред актьори на едно място

https://kliuki.net/bg-kliuki/aktyorskata-gildiya-u-nas-gorda-s-georgi-gospodinov-zahari-baharov-deyan-donkov-i-kompaniya-derat-garla-za-uspeha-video/203548 Kliuki.net
Актьорската гилдия у нас горда с Георги Господинов (Захари Бахаров, Деян Донков и компания дерат гърла за успеха – Видео)

От клипче, споделено от Юлиан Вергов в Инстаграм, се вижда ключов момент, посветен на наградата на Георги Господинов. Съвсем прясна е новината, че писателят се сдоби с награда “Букър” за небезизвестния си роман “Времеубежище”. Поводът пък явно е бил достатъчно важен за нашите актьори, които тръпнат в очакване да разберят победителя. Все популярни имена като Захари Бахаров, колегата му Деян Донков, Марта Вачкова, Владо Пенев, Луиза Григорова и др. са се събрали на хапване и пийване. Както споменава и Юлиан Вергов, “поетите” май обичат Георги Господинов. Разбирайки за успеха, компанията буквално съдира гърла от викове и ръце от ръкопляскане. И макар триумфът им да изглежда леко пресилен, все пак добре им се получава.

Така актьорската гилдия у нас метна едно рамо на един от най-популярните ни хора на перото. Прави впечатление, че те изглеждат много по-обединени заради друг, отколкото когато се налага да подкрепят свой. Младите и старите в киното и театъра се оказаха на маса, при това ангажирани с успехите на големия победител днес. Георги Господинов нашумя в последните години с част от творбите си, а предвид и наградата “Букър” може би и занапред ще е все така актуален.