април 27, 2024

Андреа се изфука с клип на гроба на Вазов (Певицата горда, че познавал прабаба ѝ – Видео)

И писателят влезе, без да иска, в творчеството на певицата

https://kliuki.net/bg-kliuki/andrea-se-izfuka-s-klip-na-groba-na-vazov-pevicata-gorda-che-poznaval-prababa-video/205376 Kliuki.net
Андреа се изфука с клип на гроба на Вазов (Певицата горда, че познавал прабаба ѝ – Видео)

Русокоската показа най-актуалната си песен, която представлява кавър на популярната сръбска творба Dzanum. По-интересното обаче е, че видеото към познатата мелодия е направено на гроба на Иван Вазов. За капак Андреа сподели, че патриархът на българската литература явно е познавал баба ѝ и насред разговорите си с нея, ѝ е казал, че не бива да спира да пее. По онова време обаче пеенето не било прилична професия и прадядото на изпълнителката съвсем очаквано спрял жена си от певческа кариера. Странното в случая е и че попфолк дивата говори като свидетел на случката, при положение че събитията датират отпреди почти 100 години и няма как наистина да е присъствала на подобна среща.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea (@andreabulgaria)

Така или иначе новата ѝ песен е факт и съвсем недвусмислено Андреа се изфука, че клипът е заснет на гроба на писателя. На практика, без да подозира, Иван Вазов бе увековечен и по този начин, като все пак е похвално, че песента не е в типичен чалга стил. Самата изпълнителка си имала слабост към оригинала и решила да я посвети на своята баба. А ако авторът на “Под игото” може да я популяризира и от смъртта, значи всичко е в рамките на добрия вкус.

Източник: hotnews.bg