October 22, 2024

Григор Димитров проговори от Стокхолм: И по време на мач съм имал паник атаки! (Подробности)

И тенисистът явно е имал своите сблъсъци с тревогата

https://kliuki.net/bg-kliuki/grigor-dimitrov-progovori-ot-stokholm-i-po-vreme-na-mach-sam-imal-panik-ataki-podrobnosti/232391 Kliuki.net
Григор Димитров проговори от Стокхолм: И по време на мач съм имал паник атаки! (Подробности)

За психичното здраве се говори все повече в последните години, затова и Григор Димитров е на мнение, че и повече мъже трябва да го правят. Според него умението да сме откровени за това, не е проява на слабост, а напротив – нужна е голяма сила, за да заявиш, че не си недосегаем.

От Стокхолм се включи той с кратък коментар по темата и призна, че също е имал своите моменти в паника и тревога. Дори по време на мач се е случвало да страда от прекомерна тревожност, та дори и от паник атаки, а в смелостта да сподели, намира и основание да се помогне на много други хора. За Гришо тенисът безспорно е индивидуален спорт и предлага доста тежки преживявания в тура. Така или иначе обаче всички сме хора и не сме застраховани от проблеми с психичното здраве.

По думите му все повече спортисти не се срамуват и открито изразяват себе си, което, разбира се, е похвално. Няколко играчи от НБА например говорят откровено за психичното здраве и за нещата, които са преживели. Независимо от това с какво се занимава един човек, си струва да запомни, че понякога откритото говорене най-добре ще му помогне да преодолее проблема.

Източник: 24chasa.bg