декември 02, 2022

Левон Хампарцумян показа просторния си дом (Банкерът шашна гостите с наслада за вкуса сетивата – Снимки)

Банкерът поглези гостите в „Черешката на тортата” не само с изискани вкусови комбинации, но и с обстановката в дома си, достойна за завист

https://kliuki.net/bg-kliuki/levon-hamparcumyan-pokaza-prostorniya-si-dom-bankerat-shashna-gostite-s-naslada-za-vkusa-setivata-snimki/197093 Kliuki.net
Левон Хампарцумян показа просторния  си дом (Банкерът шашна гостите с наслада за вкуса  сетивата – Снимки)

На финала на седмицата Левон Хампарцумян се изяви като домакин в Черешката на тортата. Арменецът, който е банкер и финансист спокойно може да мине за шеф готвач, но под прикритие. Менюто му бе много изискано, но и разточително и прекалено вкусно. А приготвянето му не затрудни банкера, а даже му достави удоволствие.

Естествено, домакинът посрещна гостите в собствената си къща. Която представлява огромна и красива постройка, обзаведена с много стил и вкус в светли тонове. Но това, което привлича погледа е красивата й градина, поддържана от Хампарцумян като от корица на списание. Самият Левон се похвали, че в нея отглежда повече от 400 различни растения , сред които има много красиви рози, които точно в този момент цъфтяха, но и пресни подправки за изисканата вечеря.

Левон поднесе на звездната си компания  предястие от аншоа, доматена салата, подправена с домашно песто  и скариди. Предложи им сорбе от лайм и джинджър за прочистване на небцето преди основното, което бе агнешки ребърца, печени на грил с 2 гарнитури, а десертът бе плодове в комбинация с шафран.

Естествено банкерът спечели плакета за 3-ти  път в  предаването, а и самия шеф Манчев гледа с интерес как Левон готви и нямаше нито една забележка. Но зрители коментират: „Не всеки може да се похвали с такъв палат и с такива финансови възможности, покажете с какво разполага българския народ”, а друг му отговаря: „Това е кулинарно предаване, за българското ежедневие гледайте новини.”