септември 27, 2023

Нургюл Салимова крие гадже шахматист, редовно му гостува в Турция (Подробности + Снимки)

Гордостта на България е щастливо влюбена

https://kliuki.net/bg-kliuki/nurgyul-salimova-krie-gadzhe-shahmatist-redovno-mu-gostuva-v-turciya-podrobnosti-snimki/207805 Kliuki.net
Нургюл Салимова крие гадже шахматист, редовно му гостува в Турция (Подробности + Снимки)

Избраникът на Нургюл Салимова се казва Джем Каан Гьокеран. Младежът е на 23 години и живее в Истанбул. За капак дори учи там и често посреща гаджето си на родна земя. На всичкото отгоре Джем също се занимава с шах и упорито се изкачва в световната ранглиста. Двамата се познават още от деца, а впоследствие играта на шах още повече ги сближава. Шахматната дъска често ги изправя един срещу друг и в крайна сметка приятелството им от детинство прераства в нещо много по-сериозно.

Така момичето, което спечели сърцата на хората, се оказа заета, при това гаджето напълно съответства на нивото ѝ. Нургюл често пътува до Турция, за да бъде с него. Кадрите, които споделя в Инстаграм, показват, че младите се наслаждават на компанията си, където и по света да се намират. Джем придружава финалистката и в Азербайджан, за да ѝ бъде подкрепа в състезанието.

Немалка част от успеха си Салимова вероятно дължи и на него, тъй като усърдно помагал в подготовката ѝ по шах. Младата жена явно обича да пътува и Турция е само една от любимите ѝ дестинации. Сред най-паметните ѝ посещения в чужбина са голяма част от европейските страни, както и Индия и Русия. Къде ще се установи Нургюл за в бъдеще, може би е рано да се каже. За момента тя се радва на второто място от престижния финал.

Източник: bgdnes.bg