октомври 01, 2023

Творец ли: Иво Димчев отбеляза победата в Черешката с кренвирш и кисело мляко (Спипаха го, че копира световно известен кулинар – Снимки)

С никакво творчество не може да се похвали ексцентрикът, спипаха го, че всичко е изкопирал от Хестън Блументал

https://kliuki.net/bg-kliuki/tvorec-li-ivo-dimchev-otbelyaza-pobedata-v-chereshkata-s-krenvirsh-i-kiselo-mlyako-spipaha-go-che-kopira-svetovno-izvesten-kulinar-snimki/203973 Kliuki.net
Творец ли:  Иво Димчев отбеляза победата в Черешката с кренвирш и кисело мляко (Спипаха го, че копира световно известен  кулинар – Снимки)

Иво Димчев грабна плакета в Черешката с нечестна и подмолна игра. Въпреки, че шеф Манчев искаше победител да е журналистката Филипа, заради правилата в кулинарното шоу даде наградата на ексцентрика. Който останалите оцениха с 40 точки, незнайно защо.

Артистът ги посрещна много различно от приетото правило как се канят гости. Като се надяваше да не му се получи банално. Но въпреки, че ги шокира с невероятно меню-бъркоч, с ракия в пулверизатор,вино в епруветка, дъвкана баница в чаша и основно от агнешки главички, натъпкано в пластмасова отливка на неговата глава и някакво подобие на шопска салата, наречена робска, заради веригата в нея, участниците все пак го оцениха с максималния брой точки. Въпреки, че останаха гладни.

Само, че един коментар разби на пух и прах авангардният артист, който се смята за творец: „Нямаше никаква оригиналност, въпреки, че бе различно. Е, всичко бе взаимствано от Хестън Блуминтел, който е водещ световно известен кулинар. Който е автор на много рецепти и различни начини на приготвяне,  но далеч по-стилни. Нашенеца бе копирал всичко от посрещането на гостите до начина на поднасяне и консумацията . Да, ексцентрично, но за сетен път доказа, че в България творците  копират от известни личности в чужбина и се хвалят, че правят изкуство, а ние трябва да им пляскаме, че правят творчество!”

Часове след като грабна плакета, който не заслужи Иво Димчев пусна пост във фейсбук, че е отпразнувал победата с кренвирш и кисело мляко. А някои от феновете му написаха: „От кренвирша може да се отровиш, а киселото мляко е приготвено от сухо!”