април 20, 2024

Бет Коуан - от анорексичка до Мис (Снимки)

https://kliuki.net/kliuki/bet-kouan-ot-anoreksichka-do-mis-snimki/146430 Kliuki.net
Бет Коуан - от анорексичка до Мис (Снимки)

Бет Коуан е поредната жертва на манията да бъде слаба

Пътят на Бет Коуан - от анорексичка до Мис е една покъртителна история за доброто и злото в живота на човека, за светлината и мрака. И за силата на човешкия дух.

[caption id="attachment_91521" align="alignleft" width="300"]Бет Коуан преди Бет Коуан преди[/caption]

Със своята история тя иска да окуражи всички жени, страдащи от анорексия и булимия, че с упоритост и последователност могат да спечелят битката с болестта. Самата тя стана изключително популярна във Великобритания със включването си за участие в конкурси за красота след преодоляване на кошмара.

Но за да стигне до щастливия за нея край, минава през ада на коварното заболяване, научиха от bgreality.bg.

А всичко започва толкова безобидно. С желанието на една шестнайсетгодишна тинейжерка да бъде красива и слаба... с по една ябълка на ден и всекидневна едночасова тренировка на бягащата пътека във фитнеса. В резултат - теглото й е едва тридесет и девет килограма, съучениците я гледат с уплаха в очите, а близките й изпадат в ужас. Тя просто гасне пред очите им. Майка й плаче неутешимо, дъщеря й е толкова зле, че спира да ходи на училище, обучават я вкъщи, дава обещания от следващия ден да се промени, но този ден все не идва.

Изплашена до смърт от ужасните последици на заболяването си, при мисълта, че ако не се излекува един ден няма да може да стане майка, Коуан се взема в ръце. Налага си и започва постепенно да се храни, за да не стресира изтощения си организъм. Борбата с коварната болест е трудна и продължителна, отнема й три години, но днес тя е една уверена млада жена. Вече тежи петдесет и един килограма.

[caption id="attachment_91522" align="alignright" width="300"]И сега И сега[/caption]

Не такава щастлива съдба има бившата гръцка водеща Нана Карагиани, една от най-известните анорексички в света. И при нея всичко започва със зверски диети за перфектна фигура, но манията й за съвършенство я отвежда до дъното. При Нана хранителното растройство е изключително жестоко, получава диагнозата анорексия невроза, една от най-тежките. Въпреки че има апетит, тя не може да възвърне килограмите си, защото организмът й отказва да го стори.

Красивото и миловидно момиче от телевизионния екран днес е един усмихнат, ходещ скелет, който стряска околните с вида си. Но не се предава, а се бори младите момичета да не се поддават на суетата за слаба фигура и илюзорна красота, а да обърнат внимание на здравословния начин на живот. Тя иска да бъде жив пример за суетните и неразумните, тръгнали по нейния път, затова не се притеснява да се показва дори на плажа.

Иска да внуши, да убеди, че принудителното гладуване няма да направи супер суетните дами по-красиви, но със сигурност ще им донесе болести и ще превърне живота им в ад.