март 29, 2024

Бойко Борисов подновява партията. Печеливш ли ще се окаже този ход?

https://kliuki.net/kliuki/boyko-borisov-podnovyava-partiyata-pechelivsh-li-shte-se-okazhe-tozi-hod/166919 Kliuki.net
Бойко Борисов подновява партията. Печеливш ли ще се окаже този ход?

Той се е заел с масирана чистка на стари кадри или такива, които са кривнали от правия път

Вътрешни хора от партията на Бойко Борисов издават, че броени дни преди старта на предизборната кампания за нов парламент, лидерът е яхнал метлата и размита здраво.

Той се е заел с масирана чистка на стари кадри или такива, които са кривнали от правия път.
Без място в листите се оказа не само Николина Ангелкова, която бе натирена от партията като мръсно куче, а и редица други колоси на формацията.

Оказва се, че дългогодишният депутат и бивш председател на НС Димитър Главчев също не присъства в листите на ГЕРБ.
Неговото място в актива на партията в 23-и МИР е заето от козметичката Михаела Методиева, която на последните избори е заемала неизбираемото 23-о място в листата.

При все, че Главчев е изхвърлен изцяло от списъците, е принуден да агитира за нея. Мълвата носи, че тунингованата бамбина, изместила Главчев е приятелка на мастит бизнесмен със строителна фирма, близък до Борисов и именно така е успяла да се внедри в партията.

Според вътрешни хора падането на Главчев от пиедестала не се дължи само на освобождаването на място за Методиева, а влияние оказал и фактът, че той бил сред най-яростните критици на войната между Борисов и Радев. Това, което лидерът не могъл да преживее било, че Главчев накланя везната в полза на държавния глава. След като тези упреци стигнали до председателя на партията, той разбира се оказал излишен от списъците за вота.

Електоратът на ГЕРБ е в потрес и от появата на Николай Алгафари на победното трето място в същия МИР. Така и не става ясно как наследникът на пиара на БСП Нидал Алгафари и психоложката Мадлен Алгафари е успял да се добере до избираемото място след само година членство в партията.
Комедията продължава и в съседния 24-и МИР, където за изненада на симпатизантите бившата собственичка на модна къща Рая Назарян се нареди редом до Тома Биков-

Във Велико Търново пък в листата на ГЕРБ влизат двама добре познати вратари – Христо Иванов и Радослав Рашков.
Сричащият бивш депутат и футболен съдия Стефан Апостолов пък е нареден на последно място в листите на Благоевград при все, че веднъж вече бе депутат.

Яхнатата от Бойко Борисов метла е омела и знакови лица на ГЕРБ като Вежди Рашидов, Красимир Велчев, Георги Марков, Младен Маринов, Менда Стоянова, Димитър Лазаров и редица други дългогодишни кадри на партията.
Източник: Уикенд