юни 24, 2024

Брадата певица спечели финала на Евровизия, фенове негодуват

https://kliuki.net/kliuki/bradata-pevica-specheli-finala-na-evroviziya-fenove-negoduvat/143606 Kliuki.net
Брадата певица спечели финала на Евровизия, фенове негодуват

Брадатата Кончита Вурст спечели финала на Евровизия, фенове на конкурса негодуват

Австрийският певец Томас Нойвирт, спечели финала на Евровизия. Изпълнителят, който се подвизава с името Кончита Вурст е победителят в музикалното състезание за песен на Европа тази година, но изборът му предизвика много остри реакции.

Томас, който е известен като „брадатата певица“, заради необикновеното си поведение, си тръгна с първото място, както и с огромен скандали. В Беларус, Армения и Русия скочиха срещу участието му и заявиха, че то е пропагандно и се нарушават законите в страните им.

[caption id="attachment_70101" align="alignleft" width="300"]Кончита Вурст спечели финала на Евровизия Кончита Вурст спечели финала на Евровизия[/caption]

Смята се обаче, че гневната реакция на Русия е предизвикана и от отношението към руските участнички. Двете 17-годишни близначки, които представяха страната бяха грубо освиркани от публиката на финала в събота вечерта.

Що се отнася до Кончита Вурст или Томас Нойвирт, победата му на финала на Евровизия се смята за голям успех от Австрия. Страната не е печелила конкурса от 1966 година насам. Сред финалистите нямаше участници от България, тъй като страната ни не се класира.

Победителят сподели, че е изключително развълнуван, невероятно щастлив и се радва, че е успял да сбъдне мечтата си. Нещо повече, според Томас Нойвирт,  финала на Евровизия е бил шанс за него да покаже, че различните също заслужават да получат своя сцена и място за изява на подобни престижни състезания.