април 20, 2024

Чарлз III провъзгласява тихомълком Камила за абсолютна кралица (Жена му драпа за цялата власт)

За пореден път Чарлз III погази законите на морала

https://kliuki.net/kliuki/charlz-iii-provazglasyava-tihomalkom-kamila-za-absolyutna-kralica-zhena-mu-drapa-za-cyalata-vlast/170009 Kliuki.net
Чарлз III провъзгласява тихомълком Камила за абсолютна кралица (Жена му драпа за цялата власт)

Със заемането на трона наследникът на кралица Елизабет реши да се погрижи най-напред за жена си. Всеизвестно е, че новоизлюпената кралска особа Камила грабна титлата “кралица консорт”. Това явно не ѝ носи пълно удовлетворение, затова Чарлз III е решил добре да я обезщети. Първата му задача ще бъде да я провъзгласи за абсолютна кралица. Така допълнителното уточение “консорт” ще бъде изоставено и забравено.

Церемонията по коронясването на новия крал ще се състои на 6 май 2023 г. Дотогава монархът има достатъчно време, за да изстреля определението “консорт” в миналото. Близки до Бъкингамския дворец коментират именно това – времето до официалната коронация е предостатъчно, за да се поправи подобна “несправедливост”. Те приемат още, че Камила вече е достатъчно позната в обществото и на практика не е нужно да бъде ощетявана като консорт.

Поданиците на Великобритания дори не използват въпросното допълнение и я разпознават само като кралица Камила. Което идеално я устройва. Откакто стана официална съпруга на Чарлз, мащехата на Уилям и Хари явно няма намерение да “сдава” властта. Така целта ѝ този път е абсолютната власт, пък дори и само на хартия. Доколкото познаваме историята, няма да се учудим и на бъдещи изненади.

Източник: woman.bg