април 19, 2024

Черните кутии на Поршето разкриват нови данни за смъртта на Пол Уокър

https://kliuki.net/kliuki/chernite-kutii-na-porsheto-razkrivat-novi-danni-za-smartta-na-pol-uokar/141974 Kliuki.net
Черните кутии на Поршето разкриват нови данни за смъртта на Пол Уокър

Въпреки взрива, трите кутии на колата са напълно запазени и разкриват какво точно се е случило във фаталния следобед

Нова информация е на път да хвърли изцяло светлина върху ужасяващата катастрофа, която уби Пол Уокър. Въпреки ужасяващия взрив, трите черни кутии на Поршето са изцяло запазени, разкривайки информация за състоянието на колата буквално секунди преди катастрофата. Въпросните кутии се наричат event data recorders и се инсталират в някои от последните модели автомобили.

[caption id="attachment_57353" align="alignleft" width="300"]Пиршето, в което загина Пол Уокър е било в изрядно техническо състояние Пиршето, в което загина Пол Уокър е било в изрядно техническо състояние[/caption]

Принципът им на действие е подобен на черните кутии в самолетите - запечатват последните мигове преди катастрофата. Така те предоставят на разследващите информация какво точно е довело до трагедията. Именно благодарение на тях органите на реда в САЩ са категорични, че високата скорост е убила Пол Уокър и шофьорът на колата Роджър Родас.

Предстоят анализи, за да се докаже с колко точно километра в час двамата са се блъснали в уличния стълб и след това в дърво. Самото Порше е било в идеално техническо състояние, показа експертизата на специалистите. Проверката на кутиите ще покаже още дали Пол и приятелят му са били със сложени предпазни колани, дали Родас е направил някакъв, макар и незначителен опит да натисне спирачките и да предотврати неизбежното и дали въздушните възглавници на колата са се отворили, предават от Daily Mail.