март 30, 2024

Двама известни кримигероя са се заели с агитацията за Слави Трифонов във Велико Търново

https://kliuki.net/kliuki/dvama-izvestni-krimigeroya-sa-se-zaeli-s-agitaciyata-za-slavi-trifonov-vav-veliko-tarnovo/166995 Kliuki.net
Двама известни кримигероя са се заели с агитацията за Слави Трифонов във Велико Търново

Социолози прогнозират, че ИТН няма големи шансове да попадне в парламента
Оказва се, че криминални босове са били впрегнати в събирането на гласове за Слави Трифонов във Велико Търново. Това издават ченгета от старата столица.

Като радетели на въвеждането на президентска република и вкарването на ИТН в парламента се явяват рокерите Емил Йорданов – Емо Черния и Мирослав Пашов – Миро Пашата. И двамата са задържани многократно за дрога и осъждани за рекет и побои. Мълвата носи, че имат огромно влияние върху наркоразпространението в града.

Повечето дилъри на ниско ниво са контролирани от гравитиращата около тях бригада биячи.
Според полицейски доклади създадената мрежа от продавачи и клиенти вече е впрегната активно в предизборната кампания, а схемата е повече от проста. Близките дилъри до Черния и Пашата убеждават с безплатна дрога наркоманите да дадат гласа си за Слави на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 2 октомври.

Онези от тях, които успеят да убедят и близките си да подкрепят ИТН получават допълнителен бонус. Запознати припомнят, че през миналата година от схемата на наркоманите се възползва и Васил Божков. Представителят му в Русе Венцислав Ангелов-Чикагото впрегна наркоманите в града да участват в митингите на Черепа и да пускат бюлетини в негова полза. Като възнаграждение за услугата, всеки от тях получил по няколко допълнителни дози.

Социолози прогнозират, че към момента партията на Слави Трифонов няма големи шансове да попадне в парламента. Избирателите, които бяха излъгани цели три пъти от учиндолския клоун, че ще „изчегърта мутрите на ГЕРБ“, вече не го разпознават като борец срещу статуквото.

Емо Черния и Миро Пашата далеч не са впрегнали хората си само от любов към чалга парчетата на Дългия. Хора от подземния свят разкриват, че двамата крими герои са дългогодишни приятели със Слави Трифонов. Сближили се покрай любовта им към моторите.
Черния и Пашата са част от специална група мотористии, ескортирали Слави при откриването на концерта му на стадион Васил Левски през 2015 г. и извозиха балерините до сцената.

След концерта мотористите от Велико Търново признаха, че Дългия е от малкото външни лица, които са били допуснати да влязат в частния им клуб в града.
Шоуменът обаче пропусна да представи приятелите си пред събралата се многохилядна тълпа на концерта.
Въпреки това от облеклото им стана ясно, че ескортът му е част от скандалния мотоклуб „Ангелите от ада“. Рокерската организация е създадена през 1948 г. в Щатите и бързо се разраства. Според доклади на Интерпол, имат хиляди членове в Западна Европа.

Мотористите контролират проституцията и трафика на оръжие и дрога в голяма част от континента чрез брутално насилие и свирепа дисциплина. Дори легендарният контрабандист Косьо Самоковеца е част от кримирокерите. Твърди се, че е бил натоварен със задачата да открие клонове на групировката у нас, преди да бъде застигнат от куршумите в Амстердам.
Плановете им за разширяване стават факт през 2014 г. Именно във Велико Търново е един от първите им клонове у нас. И по стара традиция тамошните босове са известни кримигерои.

Първия сблъсък на двамата с органите на реда е през 2009 г., когато мъж от Полски Тръмбеш подава жалба за рекет и двамата биват арестувани. При разследването станало ясно, че пострадалият Гюрай Хашимов имал дългове към Иво Хамстера в размер на 5 000 лв. след като Хамстера не получил дължимото, се обърнал към фирма, занимаваща се с несъбираеми вземания – дружеството „Емпайър“ на Черния и Пашата.

Имената им фигурират в списъка на 300-те опасни бандити на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Обвинението срещу тях приключва с условна присъда. Двамата имат и още една – заради нанесен побой над друг техен опонент. Пашата е сочен като наместник на Митьо Очите за Велико Търново. След като успял да натрупа солиден опит през годините, днес той вече действа чрез посредници. Преди няколко години имената на Пашата и Черния лъснаха при проведена акция на ГДБОП във Велико Търново. Тогава бе разбита банда наркотърговци, но бяха заловени само дребните риби, а имената на шефовете им останаха тайна.

Иначе официалното занимание на агитаторите за Слави Трифонов, е охранителна фирма. Това им дава възможността да поддържат легалрно бригада от въоръжени мутри, които уж пазят земеделски земи и фабрики от бандитите.
Съпругите им пък се прехранват като представителки на фирма за бързи кредити, чиито шефове в сянка също са с пребогати кримидосиета за рекет, побои над длъжници и търговия с дрога.
Източник: Уикенд