април 15, 2024

Джеръми Кларксън се подиграва с комата на Михаел Шумахер

https://kliuki.net/kliuki/dzherami-klarksan-se-podigrava-s-komata-na-mihael-shumaher/142096 Kliuki.net
Джеръми Кларксън се подиграва с комата на Михаел Шумахер

Мъжът е сред най-популярните лица на BBC, фенове готови да го линчуват заради гаврата

Състоянието на Михаел Шумахер е тема номер едно във всички медии от два дена насам. Седемкратният шампион във Формула 1 се бори за живота си след ужасяващо падане със ски във френските Алпи, а целият свят се моли за възстановяването му. Или почти целия свят.

[caption id="attachment_58236" align="alignleft" width="300"]Джеръми Кларксън се подигра със състоянието на Михаел Шумахер Джеръми Кларксън се подигра със състоянието на Михаел Шумахер[/caption]

Джеръми Кларксън, популярен комик и едно от лицата на предаването на BBC Top Gear, намери за уместно да се подиграе с тежкото състояние на автомобилната легенда. В профила си в Туитър Кларксън прояви незавиден черен хумор, описвайки какво би се случило с Шуми, ако оцелее. "Неприятното с контузиите на главата и съответно мозъка е, че като се възстановиш, най-вероятно ще си се превърнал в недоразвито същество, което приказва като пиян англичанин", изцепи се комикът.

Естествено, думите му предизвикаха вълна от гневни реакции в онлайн пространството. "Доста неподходящо изказване, не мислиш ли?", "Не се бой, ти няма как да получиш контузия на мозъка. За това е необходимо да имаш мозък", са само малка част от отзивите на възмутените потребители. Явно осъзнал, че е прекалил, само няколко часа по-късно Кларксън публикува съобщение, с което да замаже негативния ефект от предишните си думи.

"И все пак е напълно възможно да се възстановиш от толкова сериозна мозъчна травма и да бъдеш отново същия като преди", написа чешитът. Твърде късно, според феновете.