декември 06, 2023

Джоко Росич не излезе от комата! Отиде си!

https://kliuki.net/kliuki/dzhoko-rosich-ne-izleze-ot-komata-otide-si/142720 Kliuki.net
Джоко Росич не излезе от комата! Отиде си!

Джоко Росич не издържа до рождения си ден, почина късно снощи

Големият актьор Джоко Росич си отиде. Късно снощи към 21:30 звездата на българското кино издъхна след тежка битка с тумор в мозъка. Артистът до последно се бореше с опасното заболяване, но не успя да спечели тази своя битка.

Джоко Росич издъхна дни преди рождения си ден на 29 февруари. Той щеше да навърши 82 години само след броени дни. Куп звезди потънаха в траур, след новината за смъртта му. Тъжната новина за кончината на Росич бе съобщена от негови близки. Джоко е издъхнал в болница „Лозенец“, където бе преместен за рехабилитация дни по-рано. Актьорът обаче получи усложнения, изпадна в кома и издъхна, без да дойде в съзнание.

[caption id="attachment_62606" align="aligncenter" width="292"]Отиде си Джоко Росич Отиде си Джоко Росич[/caption]

Джоко Росич преживя изключително тежка мозъчна операция през януари. Артистът до последно се бореше с фаталното заболяване, но не можа да издържи. Преди време той понесе още един тежък удар — загуби съпругата си от рак и именно това го сломи.

[caption id="attachment_62605" align="aligncenter" width="217"]Големият актьор не успя да се пребори с тумора в мозъка сн. Булфото Големият актьор не успя да се пребори с тумора в мозъка сн. Булфото[/caption]

djoko 2

Джоко Росич е един от най-обичаните и ценени български артисти. В творческата си биография има над 110 филма, сред които „Иван Кондарев“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Войната на таралежите“, „На всеки километър“, „Време разделно“ и много други. Също така е носител на орден „Кирил и Методий“ първа степен.

Поклон пред светлата му памет!