април 19, 2024

Елизабет II отмени тържествата за рождения си ден заради кончината на Филип (Кралицата стана на 95 дни след погребението на съпруга си)

https://kliuki.net/kliuki/elizabet-ii-otmeni-tarzhestvata-za-rozhdeniya-si-den-zaradi-konchinata-na-filip-kralicata-stana-na-95-dni-sled-pogrebenieto-na-sapruga-si/163156 Kliuki.net
Елизабет II отмени тържествата за рождения си ден заради кончината на Филип (Кралицата стана на 95 дни след погребението на съпруга си)

Кралицата с 95-и рожден ден без Филип, за първи път посреща празника си като вдовица

Опечалената Елизабет II отмени всичките всенародни тържества по случай рождения си ден. Монархът за първи път ще отбележи юбилея си без херцога на Единбург и този 21 април ще бъде първия, който тя ще прекара без починалия си съпруг от 1947 г насам. Отменени са всички публични тържества като топовните салюти, с които по традиция се отбелязва празника на кралицата. Такъв прецедент се случва за втори път в историята на царуването на монарха тъй като миналата година заради пандемията също нямаше тържества. Няма да има и официална снимка, с която дворецът да отбележи кралския юбилей, тъй като монархията е в дълбок траур. [caption id="attachment_179944" align="aligncenter" width="400"]Елизабет II отмени тържествата за рождения си ден заради кончината на Филип (Кралицата стана на 95 дни след погребението на съпруга си) Кралицата с Филип и едно от любиимите си коргита
Снимка: ok.co.uk[/caption] Съсипаната от мъка Елизабет продължава да скърби за Филип и ще се утеши със своите верни кучета и се надява времето прекарано в усамотение с тях да й донесе нужната утеха. Коргите ккто винаги ще й помогнат да превъзмогне този труден момент в живота й както често се е случвало до сега. Непоправим майтапчия с рядко чувство за хумор сам Филип не веднъж се е шегувал с Елизабет, че тя си има свой собствен ‘кучешки механизъм” да се утешава. А тя не веднъж е казвала, че домашните й любимци са й семейство и ще се отдаде на продължителни разходки с тях, както и помагаха да се разсее докато херцогът бе в болница, предават от ok.co.uk.