юни 19, 2024

Фики Стораро: Ако знаех, че с тази песен Мира подава ръка на млад талант, щях да й я преотстъпя

„Аз съм Мира, така или иначе. С или без тази песен, имам 25-годишна кариера. Ще направя и по-хубави песни от тази“, споделя тя с разтреперан глас

https://kliuki.net/kliuki/fiki-storaro-ako-znaeh-che-s-tazi-pesen-mira-podava-raka-na-mlad-talant-shtyah-da-y-ya-preotstapya/222473 Kliuki.net
Фики Стораро: Ако знаех, че с тази песен Мира подава ръка на млад талант, щях да й я преотстъпя

Едва поотшумели изцепките на Емрах – панаирите му при раздялата с Теди Александрова, последвани от онлайн скандала с рапъра Наско, а след това и настървеното му ухажване на танцовата му партньорка Веси в „Денсинг Старс“, фамилията на Тони Стораро се забърка в поредния скандал.

 

Този път и Фики, който обикновено страни от разправии, влезе в конфликт с Мира като съвсем очаквано от всички, получи подкрепата на баща си – Тони Стораро. Ябълката на раздора се оказа мелодия, с която без да знаят и Фики, и Мира работели. Конфликтът се разрасна до такава степен, че певицата напусна „Диапазон рекърдс“, чиито изпълнители са и Сторарови.

 

„Никой от никого не е крал”, обяви Мира във фейсбук, за да изясни ситуацията. Тези, които ползвали Тик-ток, знаели откъде тя и големият син на Тони Стораро взели идеята за въпросната песен. „Аз не съм знаела, че той ще прави такава песен. Може би той също не е знаел”, сподели Мира. В края на януари тя започнала да работи по своето парче с младия талант Саваш. Записали песента на 4 март. В средата на април трябвало да снимат клип, но неин приятел се обадил и й казал, че Фики пуснал в социалната мрежа откъс от същия рефрен. Мира веднага се обадила в „Диапазон рекърдс” и говорила с шефа им Ненчо Касъмов. Обяснила му ситуацията, при което Касъмов заявил: „Мира, който изпревари!”.

 

След думите на шефа си, тя направила всичко възможно нейната песен да бъде готова възможно най-скоро. За целта пак звъняла на продуцента си и били подписани необходимите документи, премиерата на клипа била насрочена, но Сторарови също не си губели времето. „Един час преди премиерата ми се обадиха от фирмата и ми казаха, че Фики и неговия баща и брат или не знам точно кой, аз не съм била там, сутринта са дошли във фирмата и са казали, че ако моята песен бъде пусната днес, те спират да работят с „Диапазон рекърдс", оплака се Мира.

 

Отвърнала, че ако песента й не бъде пусната, както е планирано, още повече, че я е направила по-рано от Фики, тя ще спре да работи с фирмата. В резултат певицата вече не е сред изпълнителите на „Диапазон рекърдс”.

 

Мира е наясно, че Фики е сред популярните изпълнители и неговото парче вероятно ще е по-голям хит. Според нея проблемът бил, че направила песента по-бързо. От фирмата й предложили да я пуснат дни след премиерата на Фики, но Мира отказала.

 

Споделя, че й е болно, защото е човек, който не един и два пъти е подавала ръка на изпълнители и на хора, за които е виждала, че имат талант. Яд я е само, че отнеха възможността на Саваш – на това малко момче, което наистина има талант, да направи нещо хубаво...

„Аз съм Мира, така или иначе. С или без тази песен, имам 25-годишна кариера. Ще направя и по-хубави песни от тази“, споделя тя с разтреперан глас.

 

Дни след като разказа за тези си перипетии, певицата заяви, че Тони Стораро й се обадил и й казал, че по никакъв начин не е забранявал нейната песен.

Тони ми каза: „Мира, ние сме колеги, уважаваме се. Ти знаеш колко те уважавам, пееш по празненства в моя край, виждали сме се неведнъж. Аз лично никога не съм ходил във фирмата, за да спирам твоя песен”, споделя Мира. При включването си във фейсбук тя представила нещата така, както шефът й ги обяснил, а именно, че Тони Стораро и Фики искали да не се пуска нейната песен, в противен случай ще спрат да работят с „Диапазон“.

 

Мира е склонна да вярва на Тони Стораро, защото лично й се обадил, за да изясни ситуацията. Човека глас й предложил да говори пак с Ненчо Касъмов. Мира обаче отвърнала, че няма смисъл, защото приключили взаимоотношенията си.

 

Песента, заради която възникна целият този панаир, е кючек. В рефрена на тази, която Мира изпълнява и вече може да се открие в интернет, се пее „Чапа, чапа". Това е и заглавието на песента й. В тази на Фики се пее „Чипи, чипи”, както се казва и парчето му.

Другото общо е, че в клиповете си певците позират с котки. Мира танцува край човек в плюшен костюм на котка, а Фики – с истинска котка с различни визии.

 

„Уважавам Мира и нейното творчество, но всяка. музика си има своето авторско право, а аз винаги съм си уреждал всички права на която и композиция да направя кавър версия. Мира

можеше да намери контакт с мен и да поговорим за това, че са се дублирали нашите идеи, когато е разбрала, защото аз нямах представа. Щях да й преотстъпя песента, особено ако знаех, че с нея е искала да подаде ръка на млад талант. Но за съжаление това  не се случи. Аз съм чист пред Бог и държа да живея без интриги и лъжи, които най-много ненавиждам", коментира Фики.

Източник: Уикенд