март 29, 2024

Индийска секта промила мозъка на Людмила Живкова

https://kliuki.net/kliuki/indiyska-sekta-promila-mozaka-na-lyudmila-zhivkova/166794 Kliuki.net
Индийска секта промила мозъка на Людмила Живкова

Вера Ганчева споделя, че виждала не хора, а черупки, изпразнени от съдържание

Няколко месеца преди мистичната си и внезапна кончина Людмила Живкова заминала за Индия, за да обиколи местата, свързани с нейния идол.

Поклонническата й визита там продължила десет дни – от 19 до 27 февруари 1981 година. Разбира се родната преса отразила само официалната част от програмата на червената принцеса, а за окултните й дейности не се споменавала и дума.

Посещението й там е по покана на Република Индия за откриването на изложбата „Тракийското изкуство по българските земи“ и подписване на нова програма за културен обмен между двете страни.

Изданието „Работническо дело“ само бегло споменало за посещението на Людмила Живкова в Ауровил – селището-мост между миналото и бъдещето, където можели да живеят хора, готови да служат на Божественото. Там щерката на Тато засадила 1300 рози – колкото били годините на България по онова време. Още толкова цветя занесла на гроба Шри Ауробиндо в траурния парк на Пондичери.

Част от делегацията за поклонническия тур била и сестрата на тв режисьорката Васа Ганчева – знаменитата преводачка Вера Ганчева. Вера била не само съученичка, а и първа приятелка на Татовата щерка. По отношение на медитацията в селището тя казва, че никога не би се подложила на такова нещо, както и че виждала не хора, а черупки, изпразнени от съдържание.

Вера Ганчева разкрива, че в Индия, Людмила Живкова посетила и други секти. На преобладаващата част от рандевутата с братствата, червената принцеса била придружавана единствено от гарда си Димитър Мурджев.

Той останал най-изумен от посещението на Татовата щерка при страховит махатма. Описва го като възрастен мъж с необикновено излъчване – приличал на човек от отвъдното. С него Людмила се видяла в луксозен хотел, но на срещата не бил допуснат дори телохранителя й, на когото било наредено да чака пред вратата на апартамента.

Служителят на УБО разказва в мемоарната си книга, че от време на време се чували някакви звуци от стаята, приличащи на песнопения, след които червената принцеса направо сияела. След тази среща тя била съвсем различен човек и останала такава до кончината си.

Интересен факт е, че преди 1981 г., Людмила Живкова има и още две посещения в Индия. При едно от тях делегацията била ръководена лично от Тодор Живков.

Източник: Уикенд