юни 26, 2024

Изкуство ли е, или политика? Зуека стяга първа изложба в Испания, наша партия веднага го налази (Подробности)

Новоизлюпеният художник подрежда живота си извън пределите на родината

https://kliuki.net/bg-kliuki/izkustvo-li-e-ili-politika-zueka-styaga-parva-izlozhba-v-ispaniya-nasha-partiya-vednaga-go-nalazi-podrobnosti/223995 Kliuki.net
Изкуство ли е, или политика? Зуека стяга първа изложба в Испания, наша партия веднага го налази (Подробности)

Разочарован от житейските си перипетии у нас, Васил Василев Зуека си събра багажа и се изнесе в Испания. Заедно със семейството си от няколко години живее там, като изостави актьорската си кариера. С рисуване се занимава той и вече е в трескаво очакване на първата си изложба. Събитието ще се проведе на 30 май, при това в културния център Lope de Vega в Мадрид. Бившият телевизионер смятал да я представи на 24 май, но не успял, затова и заедно с датата променил и името ѝ. С названието “Моят свят” е озаглавена изложбата и въпреки че е посветена на Деня на братята Кирил и Методий, явно насочва вниманието към вътрешния живот на автора.

Наред с предстоящата изложба и други възможности май изскачат пред Зуека. Най-изненадваща за него се оказала подкрепата на политическа партия. И макар изложбата да се намира в културен център, тя щяла да започне с митинг на въпросната формация. Не става ясно коя е партията, но предвид предстоящите избори у нас вероятно всеки потенциален глас ѝ е важен. Според Васил Василев са му се обадили и доста хора извън Мадрид, които смятат да посетят събитието. “Моят свят” ще протече само в рамките на деня, като се очакват около 500 души.

Източник: show.blitz.bg