май 31, 2023

Известни двойки, вдъхновили сценарии на филми (Снимки)

https://kliuki.net/kliuki/izvestni-dvoyki-vdahnovili-scenarii-na-filmi-snimki/143380 Kliuki.net
Известни двойки, вдъхновили сценарии на филми (Снимки)

Известни двойки, чиито живот буквално е бил като на кино, действително вдъхновяват сценарии на филми

Известни двойки, живели буквално като на кино, са послужили за вдъхновение на много филми. Безспорно, след "Вълкът от Уол Стрийт" най-актуалната такава двойка са милиардерът Джордан Белфорт и съпругата му - манекенката Надин Кариди. Освен тях обаче има и доста други известни двойки, чийто живот е бил толкова колоритен и интересен, че е бил достоен за филмиране. Ето и някои от тях:

[caption id="attachment_68037" align="alignleft" width="300"]Известни двойки - Джони Кеш и Джун Картър Известни двойки - Джони Кеш и Джун Картър[/caption]

1. Джони Кеш и Джун Картър - двамата се срещат през 50-те години на миналия век, когато и двамата са женени за други хора. Любовта им обаче е толкова силна, че в крайна сметка се развеждат и остават заедно до смъртта на Джун през май 2003. Музикантът умира само четири месеца след нея. Във филма за любовта им - Walk The Line, ролите се изпълняват от Хоакин Финикс и Рийз Уидърспуун.

[caption id="attachment_68038" align="alignright" width="300"]Известни двойки Плакатът на Walk The Line[/caption]

2. Ким и Крикит Карпентър - затрогващата история от филма The Vow с Чанинг Тейтъм и Рейчъл Макадамс е всъщност напълно реална. Ким и Крикит претърпяват катастрофа с колата си докато пътуват навръх Деня на благодарността. Двамата се отървават без физически травми, но Ким губи част от паметта си и се оказва, че не помни нито, че е омъжена, нито пък съпруга си. Това обаче не ги спира да запазят брака си, а влюбеният мъж успява да накара жена си да се влюби отново в него. Двамата все още са женени, а Ким все още не е възвърнала паметта си и не помни сватбата им.

[caption id="attachment_68039" align="alignleft" width="300"]Известни двойки - Ким и Крикит Карпентър Известни двойки - Ким и Крикит Карпентър[/caption]

3. Елизабет Джилбърт и Хосе Нунес - писателката Елизабет Джилбърт се развежда след дългогодишен нещастен брак и потегля на пътешествие, на което среща мъжа, който ще се превърне в нейния втори съпруг - Хосе Нунес. Двамата се женят и Нусе става американски гражданин. Историята им е разказана във филма "Яж, моли се и обичай", а в ролите са Джулия Робъртс и Хавиер Бардем.

[gallery link="file" ids="68042,68041,68040"]