април 18, 2024

Коце Маца дава мило и драго да влезе в политиката

https://kliuki.net/kliuki/koce-maca-dava-milo-i-drago-da-vleze-v-politikata/166923 Kliuki.net
Коце Маца дава мило и драго да влезе в политиката

През следващите няколко години предстои усвояването на повече от 20 млрд. лева от ЕС


Босът на черното тото Костадин Хаджииванов, по-известен като Коце Маца се е завърнал тихомълком в страната, след като успешно реши проблемите си с правосъдието и бе свален от списъка с издирвани от Интерпол бандити.

Оказва се обаче, че завръщането му в родината далеч не е случайно, а има за цел да бутне рамо на партията на Стефан Янев „Български възход“.
Легендарният контрабандист се е настанил в луксозната къща на Емо Макарона, разположена в баровския столичен квартал „Бояна“.

За съжаление обаче първата поява на Коце Маца не бе по хубав повод – той се появи на погребението на бившия депутат от ДПС Камен Костадинов, който бе дългогодишен президент на „Беласица“ (Петрич).

Коце Маца заявил, че се почувствал длъжен да отдаде последна почит на Камен Костадинов предвид факта, че освен политик е бил и част от Изпълкома на БФС. Той смирено поднесъл съболезнованията си на близките на Костадинов, облечен неглиже с дънки, риза и семпло сако, прикриващо огромното му шкембе.

Далеч обаче не това е поводът за завръщането му в България, а политическите му ангажименти, разкриват запознати.
Някогашният подземен бос подпомага активно предизборната кампания на създадената от него Партия на зелените, която на 2 октомври ще се яви на вота в коалиция с „Български възход“ на Стефан Янев.

По стара традиция разбира се партията на Коце Маца е наредила на челните места най-доверените си и близки хора. Едва ли някой ще се изненада т факта, че преобладаващата част от тях са свързани с криминални фигури от Западна България. Шансът Коце Маца да се уреди със свои хора в задаващия се раздробен парламент съвсем не е за изпускане.

Все пак не трябва да забравяме факта, че през следващите няколко години предстои усвояването на повече от 20 млрд. лева от ЕС, а тяхната подялба зависи от правителството и подкрепящите го партии. Именно поради тази причина Хаджииванов е активирал всичките си контакти и е амбициран да помогне на партньора си Стефан Янев.

На този етап партията със сигурност влиза в Народното събрание, но винаги съществува и елементът на изненадата. Ако проучванията на социологическите агенции се окажат верни, то партия „Български възход“ ще вкара в новия парламент между 12 и 14 народни представители.

Любопитен факт е, че Коце Маца не изгубил интерес към политиката дори във времето на изгнание. През миналата година той и жена му Радостина, прочута с титлата си „Мисис България 2004“ се регистрираха в ЦИК, за да могат да гласуват от столицата на Малайзия – Куала Лумпур.

Година по-късно двамата съпрузи отново се борят за каузата си „да изгонят мутрите на ГЕРБ“. Според запознати при добър резултат съпругата на мафиота също ще се уреди с подобаващ пост в управлението на страната.
Източник: Уикенд