декември 09, 2023

Колеги и приятели на Михаел Шумахер: Трябва да спечелиш и това състезание

https://kliuki.net/kliuki/kolegi-i-priyateli-na-mihael-shumaher-tryabva-da-spechelish-i-tova-sastezanie/142089 Kliuki.net
Колеги и приятели на Михаел Шумахер: Трябва да спечелиш и това състезание

Новината, че седемкратният шампион от Формула 1 се бори за живота си, хвърли в ужас феновете в цял свят

Ужасяващи новини разтърсиха света на спорта, а и не само, дни преди Нова година. Михаел Шумахер, легендата на Формула 1 се бори за живота си в болница в Гренобъл. Седемкратният шампион в бързия спорт е в кома след като удари главата си в камък след падане със ски. Новината за ужасния инцидент хвърли в ужас феновете на спорта, а и не само.

[caption id="attachment_58199" align="alignleft" width="300"]Инцидентът с Михаел Шумахер хвърли в ужас близките и феновете му Инцидентът с Михаел Шумахер хвърли в ужас близките и феновете му[/caption]

Колегите на Майкъл от Формулата побързаха да изкажат шока си от новината и да споделят подкрепата си към семейството на легендата. Бившият състезател от Формула 1 Джанкарло Фисикела написа в Туитър: "Познавам те, Микаел, ти си човекът, ти си най-добрият! Това е най-трудното ти състезание, но съм сигурен, че ти ще спечелиш отново!"

Настоящата немска гордост във Формулата - Себастиан Фетел, който е и протеже на Шуми, също едвам сдържа емоцията си при новината за състоянието на ментора му. "Шокиран съм, надявам се, че той ще се оправи. Трябва да се оправи! Пожелавам на семейството му цялата сила, която им е необходима в този труден момент", сподели Фетел пред спортната агенция SID.

Колегите пилоти на Шумахер Марк Уебър, Джейсън Бътън, Фернандо Алонсо и Хайки Ковалайнен също се присъединиха към пожеланията за бързо оздравяване на легендата. Немският канцлер Ангела Меркел също изказа шока си от новината. "Надявам се семейството му да има много сила в този труден момент", се казва в изявлението на Меркел.