април 19, 2024

Координаторка на Стефан Янев е адвокат на престъпници

https://kliuki.net/kliuki/koordinatorka-na-stefan-yanev-e-advokat-na-prestapnici/166784 Kliuki.net
Координаторка на Стефан Янев е адвокат на престъпници

Партията му още отсега бъка със скандални личности

Оказва се, че човекът, който коли и беси в редиците на Стефан Янев е мутренска адвокатка със спорна репутация откъм клиенти.

Във вторник „Български възход“ обяви като свой координатор Надежда Самарджиева за Благоевград, Кюстендил и Перник. Именно на нея ще бъдат поверени партийните дела в генералската партия.

Оказва се обаче, че Самарджиева далеч не е случаен човек, а е вярното куче на Татяна Дончева от „Движение 21“. При все, че всички са наясно, че именно устатата адвоката е инсталирала Самарджиева в редиците на партията на Стефан Янев, именно тя е човекът, който коли и беси в новата партия, без никакви пречки.

При все, че на всички е ясно, че партията на Янев няма да участва на изборите нито с Мая Манолова, нито с Татяна Дончева, поразяващата уста от Трявна уредила вярното си куче в редиците на партията. Възмутени партийци дори издават, че за краткото си пребиваване там, тя вече е успяла да натвори няколко скандала.

И това е нищо на фона на факта, че е успяла да подчини дори лидера на партията. Очевидно хубавата адвокатка от Банско се възползва изцяло от властта, която е успяла да получи над Стефан Янев. Освен това успяла да го убеди да измести верния Георги Самандов от апетитни райони за градене на структури.
Активисти издават, че Самандов бил запратен във Велико Търново, където никой не го познава, вместо да поеме работата и ръководството на благодатен район като нейния.

Вероятно някои от вас си спомнят, че Дончева лансира за депутат Самарджиева и преди години, но в „Мутри вън“ с Мая Манолова. Там обаче адвокатката не успя да се покаже достатъчно пред електората, че да се сдобие с място в парламента.

За нея се знае, че неколкократно е правила опити да намери поприще в политиката извън работата си със сенчестите бизнесмени Джипсовете и като адвокат на скандалното семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.
Бащата на адвокатката – Данаил Самарджиев е мастит бизнесмен в Банския край.

Вероятно до голяма степен той й е помогнал да мине като кална биволица през всевъзможни политически превъплъщения. По-паметливите си спомнят, че тя бе послушница на бившия кмет на ГЕРБ – Георги Икономов. След това цъфна като кандидат-съветник от ВМРО, след това бе кандидат за народе представител от „Изправи се, БГ“, а към днешна дата е успешно инсталирана при Стефан Янев.

Адвокатката, която е свързана с крими босовете Джипсовете, е прочута в цяло Банско. За двамата братя пък се говори, че са местната версия на Братя Галеви, които за разлика от Джипсовете не са кръвни братя.

На братята Иван и Йордан Еринини се приписва трафик на дрога, лихварство, връзки със силови групировки и кражби на коли. Освен това са разследвани и за строителство, в което влагат мръсните пари.
Колкото и невероятно да ви звучи от всички тези проверки Джипсовете излизат чисти като детска сълза.

В областта се носи мълвата, че връзките им отдавна не са само на местно ниво, а са прераснали на по-високо политическо ниво. Запознати твърдят, че братята са се изградили като бизнесмени в „школата“ на наркобоса Васил Горчев – Кьоравия, който бе застрелян докато събираше слънчеви лъчи пред хотел „Ален мак“, разположен в центъра на Благоевград.
Именно след неговата смърт братята се превръщат в мощни лихвари и рекетьори, след което инвестират спечеленото в имоти.

Бащата на Самарджиева бил този, който я свързал с иначе регистриралите и печеливш законен бизнес братя. Така и не става ясно обаче как Стефан Янев си е позволил в редиците му да присъства човек, който е под контрола на Татяна Дончева, който на всичкото отгоре вършее с пълна сила.

Мълвата носи, че хубавицата обещала на Янев връзки и гласове от региона, благодарение на контактите си с именитите братя.
Източник: Уикенд