юни 24, 2024

Кой се опита да предупреди Александър Дугин със смъртта на дъщеря му Дария Дугина?

https://kliuki.net/kliuki/koy-se-opita-da-predupredi-aleksandar-dugin-sas-smartta-na-dashterya-mu-dariya-dugina/166877 Kliuki.net
Кой се опита да предупреди Александър Дугин със смъртта на дъщеря му Дария Дугина?

Появиха се съмнения, че е била убита предварително, а взривът е само инсценировка

Дъщерята на надъхания кремълски философ Александър Дугин – Дария Дугина бе взривена на 20 август пред очите на баща си.

Според познавачи на руската действителност, това е не само знак, а и предупреждение към Дугин и крайнодесните му последователи, които от доста време се надигат като вълна в руското общество. Те не спират да критикуват президента Владимир Путин, че не е достатъчно решителен в действията си срещу Украйна и „гнилия Запад“.

Приживе Дария Дугина е определяна от авторитетни руски политолози като зародиш на руската Марин Льо Пен, която скоро ще поведе към властта нова крайнодясна партия.

Мнозина обаче са на мнение, че самата Дария Дугина не била нищо особено, а само излъчвала глупостите на баща си, изобразявайки в тв предаванията „младото лице на руския нацизъм“.

По повод смъртта на Дария Дугина, известният руския публицист Александър Невзоров написа, че причината за воя е огромния страх на путинистите, че ще трябва да плащат за всичко.

Той допълва, че те са се надявали, че нацисткият банкет ще е вечен и безплатен, но уви. Невзоров определя убийството на Дугина като възмездие, тъй като приживе самата тя не спира да насъсква към убийства и кръвопролитие в Украйна.

Странното е, че въпреки, че Дария издъхна в резултат на взрив, който бе поставен в джипа на баща й (тук е мястото да отбележим, че като видни патриоти, не са карали Лада Нива, а Ленд Ровър), еквивалент на 400 гр. тротил, тя изглежда изненадващо добре в ковчега. Запознати издават, че тази силиконова пластика е изключително скъпа, още повече като се има предвид факта, че е направена в рекордно кратък срок.

Разбира се появиха се и съмнения, че Дугина е била убита предварително, а взривът е само инсценировка.

Съвсем очаквано обвинението веднага падна върху украинските спецслужби. От Киев разбира се категорично отхвърлиха твърдението.

Появиха се редица конспиративни теории за поръчителите и извършителите на покушението. Шефът на руския Следствен комитет – Александър Бастрикин обяви, че лично поема контрола над разследването.

Само няколко часа след взрива, международни анализатори посочиха, че виждат в атентата почерка на руските спецслужби и по-специално ФСБ.

Безспорно покушението е извършено напълно професионално – камерите в района не работят, а колата е оставена на специален охраняем паркинг.

Най-странното е, че Дугин пристига на фестивала с дъщеря си Даша и е трябвало да се приберат заедно към къщи. Олигархът и основател на тв канала „Царград“ Константин Малофеев твърди, че е един от последните, който вижда баща и дъщеря. Така и не става ясно обаче какво променя плановете на Дугин и той не се качва в джипа, в който бе взривена дъщеря му. Той пътува в автомобил зад джипа си и става свидетел на взрива, което накара мнозина да заподозрат, че става въпрос за ритуално убийство. С какво ли обаче е станал неудобен за Кремъл?

Путин и обкръжението му си дават ясна сметка, че трябва да реагират някак на навдигащото се недоволство. Затова се смята, че взривът на Дария Дугина е предупреждение не само към баща й, а и към всички онези, които считат философа за свой лидер.

Защо се смята, че ударът идва от ФСБ?

Истината е, че ФБС и ГРУ открай време сякаш се състезават и надпреварват, а в дейността си до момента, Александър Дугин винаги се е опирал на ГРУ.

Той е и потомствено свързан с ГРУ, тъй като баща му Гелий Дугин е генерал-лейтенант от службата.

Източник: Уикенд