март 19, 2024

Кралицата е мъртва! Елизабет II почина на 96 години

https://kliuki.net/kliuki/kralicata-e-martva-elizabet-ii-pochina-na-96-godini/166979 Kliuki.net
Кралицата е мъртва! Елизабет II почина на 96 години

Кралица Елизабет II почина на 96 години, узна ексклузивно Kliuki.net.

Най-дълго упрвлявалият британски монарх напусна този свят буквално преди часове, а в 20.30 българско време смъртта й беше официално потвърдена. Говорителят на Бъкингамския дворец обяви: „Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и Кралицата-консорт ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре“.

С това съобщение беше потвърдено и че синът й Чарлз, досегашният принц на Уелс, вече е крал. Цялата страна потъна в скръб от новината за кончината на Нейно величество. Във всички части хората вече отдават почит на обичаната си кралица, която за мнозина е най-великия британски монарх в историята. И без съмнение – най-известната жена на земята.

За милони по света тя беше лицето на Великобритания и олицетворяваше всичко британско.

Последната й публична поява беше само преди два дена – във вторник, когато поздрави новия министър-председател на страната. По-рано днес доктори бяха извикани по спешност в Балморал, заради влошеното здраве на Нейно величество.

Семейството на Кралицата също отпътува по спешност за имението, което породи съмнения, че този път ситуацията е сериозна.

Елизабет II почина малко повече от година след смъртта на съпруга й принц Филип.

Източник: Daily Mail