април 19, 2024

Кръвта на Михаел Шумахер още стои на пистата в Алпите (Снимки)

https://kliuki.net/kliuki/kravta-na-mihael-shumaher-oshte-stoi-na-pistata-v-alpite-snimki/142110 Kliuki.net
Кръвта на Михаел Шумахер още стои на пистата в Алпите (Снимки)

Легендата на Формула 1 се е опитвал да помогне на дъщерята на приятел, която била паднала от ските си

Ексклузивни кадри от мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си разтърсиха света. Снегът на ски пистата в курорта Мерибел все още пази следите от кръвта на семекратния шампион във Формула 1.

[caption id="attachment_58325" align="alignleft" width="300"]Кръвта на Шумахер все още стои на мястото на фаталното падане Кръвта на Шумахер все още стои на мястото на фаталното падане[/caption]

На снимките ясно се виждат кървавите следи както в снега, така и на камъка, в който Шуми е ударил главата си при падането. Британското издание Daily Mail направи ретроспекция на случилото се във фаталната неделя. Оказа се, че до падането се е стигнало след като Шумахер излязъл от пистата, за да помогне на дъщерята на негов приятел, която била паднала от ските си.

При навлизането в опасния участък, бившият пилот от Формула 1 закача ските си в един от камъните, скрити под снега. Опитвайки с последни усилия да запази равновесие върху ските си, се удря последователно в други два камъка. Фатален се оказва последният, четвърти камък, върху който Шуми пада директно на главата си. От удара, каската на седемкратния шампион се разцепва на две, а самият той пада в снега, където все още си личат кървавите следи от трагедията.

В момента Шумахер все още се намира в кома в болницата в Гренобъл, състоянието му, макар и с известни подобрения, продължава да е критично. Утре автомобилната легенда трябва да навърши 45 години.

[gallery link="file" ids="58326,58327,58328,58329"]