юни 23, 2024

Любка Качакова се изкара политическа жертва! Хайде не на нас тия!

https://kliuki.net/kliuki/lyubka-kachakova-se-izkara-politicheska-zhertva-hayde-ne-na-nas-tiya/166782 Kliuki.net
Любка Качакова се изкара политическа жертва! Хайде не на нас тия!

Всеки на нейно място би ревал, ако издърпат килимчето изпод нозете му

Тези дни семейството на Любка Качакова изрева, че се е превърнало в жертва на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Оказва се обаче, че същата тази особа вади по 200 хиляди лева годишно от частните си фирми у нас, сочи справка в Търговския регистър.

Разбира се фирмите не са на нейно име, а на името на съпруга й Петко Николов и няма как да бъде иначе предвид факта, че доскоро се подвизаваше като търговски аташе в Лос Анджелис.

Това, което се знае е, че фамилията й върти интернет търговия с козметиката на два бранда от световна величина.

Както сами се досещате продуктите им не са по джоба на всеки. За пример ще посочим, че шампоаните им започват от цена 65 лева, околоочният крем се търгува за 245 лева, а кремът за лице струва 300 лева.

Госпожата, която придоби известност с фланелката Срам ни е от вас е и собственик на хотел в село Гела, който нашумя с екстравагантните си цени и то доста преди инфлацията. Тогава кюфтето в хотела на Любка Качакова се харчеше по 7.80 лв. за брой, яхнията от смилянски боб вървеше по 15 лева, а пилешката супа се предлагаше за „скромната“ сума от 13.50 лв.

Освен това стана ясно, че предлаганите продукти на клиентите далеч не са органични, а са закупувани от един от супермаркетите в Смолян.

Вероятно си спомняте, че Любка Качакова се замогна като част от свитата на Симеон Сакскобургготски. Тя е сложила ръка на доста апетитни имоти в родопското село Гела, което се превърна и в причина селото да бъде „прекръстено“ на Качаково.

Тя обаче не се спря дотук и към днешна дата се изкарва политическа жертва на Корнелия Нинова, тъй като именно тя я освободи от благата й служба зад Океана.

На свой ред Калоян Методиев, който беше шеф на политическия кабинет на Нинова в министерството, разясни детайли от раздялата.

Той разкрива, че на провелата се през май среща с българските търговски аташета по цял свят, Качакова взимала думата на два пъти, за да се оплаче колко е зле.

Освен това поискала още пари, за да си поръчва икономически анализи на външни консултанти и като цяло не спряла да се подмазва. Той отбелязва, че в Чикаго, където има огромна българска диаспора имало далеч по-голяма нужда от търговски представител.

Три дни, след като бива взето решението да се закрие бройката в слънчева Калифорния и да бъде преместена на север, в София долита Качакова, и без да има предварително уговорена среща, виси от ранните сутрешни часове в коридора на министерството с искането да  бъде върната в Лос Анджелис.

На втория ден пресрещнала Методиев и след като влязла в кабинета му започнала да нарежда като истинска оплаквачка и да се вайка какво ще се случи с „детенцето й“. Методиев признава, че за момент изпитал угризения, тъй като си помислил, че става въпрос за дете-инвалид. Когато я попитал какво му е на детенцето й, тя отговорила, че ще вземат работната виза на дъщеря й, тъй като е обвързана с дипломатическия й паспорт.

За Любка Качакова се знае, че има две дъщери – Филипа и Анна-Мария.

По „стечение на обстоятелствата“ тя бива преместена в Лос Анджелис, точно когато дъщерите  й живеят и учат там, и мечтаят за холивудска кариера. Още в първите си месеци там, Качакова не губи време и успява да се снима до звезди от ранга на Морган Фрийман, Рене Зелуегър и Мишел Пфайфър.

Така и не става ясно обаче какво точно е направила в Лос Анджелис търговската ни представителка за българския бизнес или поне до момента не се е разчуло стокообменът с Калифорния да се е разширил.

И на фона на всичко това как сега някогашната представителка на царските юпита да не реве, че са й дръпнали килимчето изпод нозете. Не трябва да забравяме, че държавата е заплащала повече от щедро за престоя й и този на близките й зад Океана. Живяла е във ведомствен апартамент, използвала е служебни автомобили, и освен заплата е получавала и солидни суми командировъчни пари. Съгласно наредбата само дневните й възлизат на стойност 185 долара. Е, по всичко личи, че холивудската мечта на Качакова е излязла доста солено на бюджета.

Източник: Уикенд