юни 10, 2023

Мария Данаилова манекенка от класа (Вижте я на бала й)

https://kliuki.net/kliuki/mariya-danailova-manekenka-ot-klasa-vizhte-ya-na-bala-y/143424 Kliuki.net
Мария Данаилова манекенка от класа (Вижте я на бала й)

Мария Данаилова манекенка от световен калибър, Ламбо не откъсва поглед от нея при запознанството им

Мария Данаилова манекенка от класа още на абитуриентския си бал! За покойната съпруга на Стефан Данаилов се знае, че е била сред най-красивите жени на София, а и не само. Сестрата на актьора - Роси, която всъщност ги запознава, казва за нея, че е била "зеленоока и дългокрака и всички мъже се обръщали след нея".

[caption id="attachment_68395" align="alignright" width="197"]Мария Данаилова манекенка от класа и на бала си Мария Данаилова манекенка от класа и на бала си[/caption]

"Мария Данаилова манекенка от световен калибър" - това е начина, по който тогавашните модни спецове описват младата жена. Стилът и красотата й си проличават още на абитуриентския й бал, на който хубавицата е придружена от Стефан Данаилов, с когото вече се познават и който все още е далеч от звездния си образ, който познаваме днес.

"Тогава все още бях само младо, хубаво, добре танцуващо момче", с усмивка си спомня Ламбо. От Kliuki.net успяхме да открием уникална снимка на вече известната Мария Данаилова манекенка и все още не толкова популярният й бъдещ съпруг от абитуриентския им бал през 1961 година. На кадъра ясно се вижда, че Ламбо не е в състояние да откъсне поглед от жената, която пет години по-късно ще стане негова съпруга.

Красотата и стилът на Мария Данаилова се виждат ясно от фотоса, запечатал бъдещото звездно семейство. За този период Данаилов с усмивка споделя, че е бил толкова кльощав, че му се е налагало да носи подплънки от вестници под сакото си, за да изглежда по-едър, научиха от БЛИЦ.