декември 09, 2023

Михаел Шумахер може да изпадне отново в кома след събуждането си?

https://kliuki.net/kliuki/mihael-shumaher-mozhe-da-izpadne-otnovo-v-koma-sled-sabuzhdaneto-si/142515 Kliuki.net
Михаел Шумахер може да изпадне отново в кома след събуждането си?

Михаел Шумахер може да не знае кой е след като се събуди

Михаел Шумахер може да изпадне в естествена кома след като бъде събуден от изкуствената такава, в която го държат лекарите. Професор Хайнцпетер Мьоке, директор на Института по спешна медицина в Хамбург е силно притеснен за състоянието, в което ще бъде седемкратният световен шампион от Формула 1 след като лекарите го извадят от изкуствената кома, в която се намира.

[caption id="attachment_61201" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер може отново да изпадне в кома Михаел Шумахер може отново да изпадне в кома[/caption]

Според специалиста има сериозен риск Михаел Шумахер отново да изпадне в кома, този път естествена, след събуждането си. Шокът от случилото се може да доведе до това Шумахер да не помни кой всъщност е нито пък какво се е случило. "Михаел Шумахер може да изпадне в шоково състояние и да се опита да махне тръбичките от тялото си", прогнозира Мьоке.

Вследствие на преживения шок, мозъкът на Шумахер може отново да спре да функционира, изпращайки го в кома. Докторите от болницата в Гренобъл вече са предупредили съпругата на Нихаел Шумахер Корина и двете им деца, че най-трудният етап от възстановяването на звездата тепърва предстои. "Може да минат седмици преди всички медикаменти, които го поддържат в комата, да бъдат изхвърлени от организма му", издават медиците. През този период Михаел Шумахер ще бъде под стриктно лекарско наблюдение, за да се наблюдават абсолютно всичките му реакции, предават от Daily Mail.