март 05, 2024

Михаел Шумахер остава в кома, прогнозите все по-мрачни

https://kliuki.net/kliuki/mihael-shumaher-ostava-v-koma-prognozite-vse-po-mrachni/142822 Kliuki.net
Михаел Шумахер остава в кома, прогнозите все по-мрачни

Михаел Шумахер продължава да е в кома, лекарите с все по-мрачни прогнози

Михаел Шумахер вече втори месец е в кома, а лекари от цял свят, дават все по-мрачни прогнози за състоянието му. Неврохирурзи, мозъчни специалисти и травматолози, правят все по-негативни оценки за възстановяването му.

Според лекарите от ден на ден шансовете на шампиона да се оправи намаляват. Неврохирурзи дори се опасяват, че са нанесени непоправими увреждания на пилота, които застрашават не само здравето, но и живота му.

[caption id="attachment_63409" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер остава в кома, лекарите с все по-мрачни прогнози Михаел Шумахер остава в кома, лекарите с все по-мрачни прогнози[/caption]

Лекарите от клиниката в Гренобъл продължават да мълчат за състоянието му, но за сметка на това техни колеги охотно коментират възстановяването на Михаел Шумахер. Към днешна дата състоянието му се води „без промяна“, а мениджърката му твърди, че в Гренобъл продължават с опитите да го извадят от комата, пише globalist.org.ua.

Бившият медицински делегат на ФИА Хари Харстейн пък заяви, че липсата на добри новини за състоянието на Михаел Шумахер говори единствено за сериозни проблеми с извеждането му от изкуствена кома. „След 8 седмици в това състояние, без никакви признаци за пробуждане, повечето хора биха били изключени от поддържащите ги апарати“, заяви още той.

При последната операция, лекарите са успели да отстранят част от съсиреците в мозъка, но някои от тях са по-навътре и не могат да бъдат извадени. Преди месец лекарите започнаха с извеждането на Михаел Шумахер от комата, но засега няма резултати.