декември 03, 2022

Михаел Шумахер с пневмония, лекарите под тревога

https://kliuki.net/kliuki/mihael-shumaher-s-pnevmoniya-lekarite-pod-trevoga/142598 Kliuki.net
Михаел Шумахер с пневмония, лекарите под тревога

Михаел Шумахер уплаши лекарите, разви пневмония

Михаел Шумахер постави под тревога лекарите в клиниката в Гренобъл. Вирусна инфекция порази белите дробове на шампиона, а състоянието му вече е критично. Според специалисти, вирусът се е превърнал в пневмония, която е влошила и без това сложното здравословно състояние на Шумахер. И прогнозите за възстановяването му стават все по-мрачни.

Професор Хайнцпетер Мьоке сподели, че в състоянието на Шумахер, една пневмония е изключително опасна. „Това е сериозно заболяване, тъй като до органите достига много по-малко кислород“, казва той.

[caption id="attachment_61758" align="aligncenter" width="300"]Михаел Шумахер разви пневмония Михаел Шумахер разви пневмония[/caption]

Той изрази притесненията си, че предвид състоянието на Михаел Шумахер дори обикновената кашлица може да бъде фатална. А фактът, че пилотът има пневмония, още повече усложнява ситуацията. Колеги на Мьоке пък отправиха критики към медиците в Гренобъл, че са допуснали белодробното възпаление на Михаел Шумахер да стигне до пневмония и не са го овладели по-рано, пише bild.de.

Мениджърката на Шумахер Сабине Кем отказа да коментира, по какъвто и да е начин новините за влошеното му състояние. Британските и немските медици обаче в един глас твърдят, че пневмонията може да убие пилота от Формула 1.

Последният вирусен щам, който се разпространи в цяла Европа е силно резистентен към антибиотици. Неслучайно френските лекари са под тревога, че изходът от битката с пневмонията може да бъде фатален за Михаел Шумахер.