декември 03, 2023

Михаел Шумахер се събужда! Вече реагира на околните!

https://kliuki.net/kliuki/mihael-shumaher-se-sabuzhda-veche-reagira-na-okolnite/142456 Kliuki.net
Михаел Шумахер се събужда! Вече реагира на околните!

Михаел Шумахер вече мига с очи, тестовете на мозъка му са обнадеждаващи

Михаел Шумахер излиза от комата! Седемкратният шампион във Формула едно се събужда от медикаментозното състояние, в което го държаха лекарите от ски инцидента на 29 декември миналата година. Източници от болницата в Гренобъл разкриха, че медицинските лица вече са започнали постъпките по изваждането на Шумахер от комата, а звездата реагира повече от добре на интервенциите.

[caption id="attachment_60779" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер се събужда Михаел Шумахер се събужда[/caption]

Шумахер реагира на командите на лекарите, като дори вече мига с очи. Именно по този начин се проверява дали рефлексите му все още работят и са ок - чрез поставянето на памучен тампон до окото, за да се установи дали то реагира на дразненето.

Тъй като Михаел е реагирал положително на тези тестове, лекарите ще му направят още редица неврологични изследвания, за да установят дали мозъкът му функционира нормално, обясни професор Хайнц Петер Моеке пред английския вестник "Guardian".

Мениджърката на звездата Сабине Кем също не отрече появилата се информация. Кем обаче обяви, че засега семейството на пилота предпочита да се въздържа от официални изявления по случая, за да остави лекарите да си вършат работата на спокойствие, научиха от kliuki.ws.