април 19, 2024

Митко Каратиста се ерчи на Брендо

https://kliuki.net/kliuki/mitko-karatista-se-erchi-na-brendo/166936 Kliuki.net
Митко Каратиста се ерчи на Брендо

Всячески се опитва да му прави мръсно
Очевидно префасонираният кръчмар Димитър Тодоранов се вживява в ролята на пълновластен господар по морето, след като си позволява да скача по такъв арогантен начин срещу биг боса от световна величина Евелин Банев – Брендо.

Бившият на Ели Гигова – Димитър Тодоранов, е по-известен като Митко Каратиста. Именно той държи актуалния в района локал „Хасиенда бийч“, заедно с още няколко заведения на централния плаж в Лозенец.

Според запознати, за да си осигурят клиенти за крайбрежните кръчми, хора на Митко Каратиста непрекъснато подавали сигнали за високи децибели срещу заведението на Брендо.
Заради това полицейските патрули били чести „гости“ в намиращото се на първа линия в комплекс „Оазис“ – „Делийт Бийч Бар“. Заведението било подлагано на проверки, а униформените карали персонала да хлопва кепенците значително по-рано.

От ранното затваряне на конкурентното заведение печели това на Митко Каратиста разбира се. Именно Хасиенда Бийч остава единственият пристан с безкраен поток от алкохол и неприлични забавления, гарнирани с кански шум, огласящ брега на Лозенец.

При все, че срещу кръчмата на Тодоранов през годините също са подавани редица сигнали, ефектът за момента е нулев. С апел за помощ към МВР са се обръщали дори съдии от ВАС, чиято учебна станция е точно над вертепа, но няма никакви последствия.

Очевидци разкриват, че често пъти музикалният ад, сътворяван от гостуващи диджеи продължавал до ранни зори, а в същото време полицията се прави на сляпа и глуха.
Според запознати широко затворените очи на МВР се дължат на факта, че Митко Каратиста има много здрави връзки с ГЕРБ и висши ченгета, гравитиращи около бившите управляващи.

Запознати припомнят, че преди години някой щракнал клечката на дървената съборетина, но след това Митко Каратиста успял да я възстанови. Очевидно е закрепил и връзките си в МВР, предвид факта, че никой не смее да се опълчи на великотърновеца, още повече, че се осмелява да се дърви дори на опасен човек като Брендо.
И докато Евелин Банев всячески се опитва да страни от светлините на прожекторите, то Димитър Тодоранов прави точно обратното – обожава да шества по медиите.

Любопитен факт е, че през лятото на 2020 г. в пика на коронавирусната пандемия три морски плажа по Южното Черноморие се „сдобиват“ с нови концесионери. Най-любопитен е новият шеф на ивицата в Лозенец, която получава за срок от две десетилетия – дружеството „Ендевър Лозенец Фест“ ДЗЗД. То не подлежи на регистрация в Търговския регистър, но справка сочи, че има няколко фирми с подобно наименование и зад всички тях стои именно Димитър Тодоранов.

Дружеството се задължава за целия срок на концесията да предоставя чадъри и шезлонги на цени до 10 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на смешните 5 710.51 лв. с ДДС. Сами се досещате, че тази сума плажовете печелят за едва няколко часа.
Източник: Уикенд