април 27, 2024

Нана след трагедията: Намерете повод да оцените живота и причина да му се радвате!

Бившата тв водеща е съкрушена от загубата

https://kliuki.net/kliuki/nana-sled-tragediyata-namerete-povod-da-ocenite-zhivota-i-prichina-da-mu-se-radvate/215865 Kliuki.net
Нана след трагедията: Намерете повод да оцените живота и причина да му се радвате!

Несъмнено, отминалата Коледа ще бъде запомнена от Нана Гладуиш като най-тежката в живота й, предвид факта, че изгуби сестра си Мартина само три дни преди Рождество. Трагичната вест бе съобщена лично от бившата водеща на „Съдебен спор“ няколко дни по-късно.

Припомняме, че сестра й бе диагностицирана с онкологичното заболяване преди шест години – точно, когато и Нана чу диагнозата за втори път в живота си. Уви, за разлика от нея, сестра й не успя да се пребори с коварното заболяване.

 

„На 22 декември, само на 55 години ни напусна моята сестра, Мартина Стефанова (29.08.1968 г. - 22.12.2023 г.). Сърцето ми е празно, душата – опустошена... Сестра ми имаше твърдия характер на баща ни и душата на мечтател, която наследи от майка ни.

 

Нана след трагедията: Намерете повод да оцените живота и причина да му се радвате!

Преди 6 години, когато й поставиха диагноза рак, ние тръгнахме по труден път, път, по който тя нито веднъж не се отказа и не спря да вярва и мечтае. Днес, в навечерието на една Нова година, потънала в болка и отчаяние, търся сили да продължа да вървя по пътя без теб, Мартина... Вярвам, че си на едно по- добро място... Вярвам, че ти вече, освен моя сестра, си и мой ангел пазител.” Това написа Нана на страницата на своята фондация „Една от 8", която подпомага болни от рак.

 

„Мартина беше част и от „Една

 от 8" – поддръжник, приятел и член на настоятелството на фондацията. Беше до мен и в каузата", сподели още Нана Гладуиш. След трагедията, Нана разбира се не отбелязала Коледа.

 

Бившата водеща на „Съдебен спор" научила за диагнозата на сестра си месец, след като самата тя е диагностицирана с онкологично заболяване за втори път. Първият бил през 2012 г., когато й открили рак на гърдата, но звездата успя да го пребори, лекувайки се в Израел. Пет години по-късно, звездата разбира при рутинен преглед, че болестта се е върнала, но този път в другата й гърда. Месец след това, научила, че и сестра й Мартина има рак, макар 4 години по-рано да й била направена пълна хистеректомия (отстраняване на матката).

 

Когато и двете сестри стигнали до терапии, започнали с огромно чувство за хумор. Нана споделя, че не знае дали тогава ситуацията била трагична, но със сигурност била комична и дори абсурдна. 

По онова време майка й, която днес вече е покойница, също била в тежко състояние – с прогресивен Алцхаймер и вече непознаваща дъщерите си.

През 2012-а жената е оперирана от доброкачествен тумор в мозъка, но по-късно развива Алцхаймер.

 

Заради погребението на сестра си, което се състоя малко преди Нова година, се наложило Нана се прибере от Щатите, където наскоро замина да живее заради съпруга си, чийто бизнес в момента е зад океана.

Въпреки тежката загуба тя призова от официалната фейсбук страница на фондацията си „всеки един от нас да намери повод да оцени живота и да намери причина да му се радва”.

Източник: Уикенд