май 06, 2024

Небахат Чехре зашеметява и на 70 (Снимки)

https://kliuki.net/kliuki/nebahat-chehre-zashemetyava-i-na-70-snimki/146245 Kliuki.net
Небахат Чехре зашеметява и на 70 (Снимки)

Небахат Чехре е Пепеляшката, която се превърна в принцеса

Небахат Чехре изглежда зашеметяващо и на седемдесет години, и заради визията вероятно й завиждат и много по-млади нейни колежки, и не само те. Наричана модна икона, заради изключителния си стил, днес Небахат Чехре е една от най-талантливите, харесвани и обичани актриси в съседна Турция.

[caption id="attachment_90547" align="alignright" width="300"]Небахат Чехре Небахат Чехре[/caption]

Затова тя е на върха на почти всички класации. Чарът й се дължи не само на изискания й вкус, а и умението да се съобразява със собствената си възраст, възраст която въобще не й личи. От снимките ни гледа една млада, жизнена жена, готова за всякакви предизвикателства.

Излъчването на красивата актриса по-нищо не подсказва за трудния й, пълен с възходи и падения живот на една истинска съвременна Пепеляшка, чиято красотата блесва още в тинейжърските й години.

На петнадесет години печели първа си титла - „Мис Турция”, която я изтрелва директно на модния подиум. А оттук пътят до киното е много кратък, нещо характерно за повечето известни представители на турското кино. На снимачната площадка, само на деветнайсет, тя пленява с екзотичната си красота и първия си съпруг, известния турски режисьор Йълмаз Гюней.

Започналата бурна връзка като че ли е обречена още от самото начало. След скандал между двамата, само седмица преди свадбата, красивата актриса бяга от любимия си с влак. И като в истински екшън режисьорът я преследва и застава на релсите... И изпълнената им с драми връзка продължава четири години.

Развод и след него пълно забвение, талантливата актриса е „отлъчена” от киното, никой от киноиндустрията не смее да предложи роля на бившата съпруга на известния режисьор. Навярно това е отмъщението на Гюней за решителността й, нещо не особено характерно за жените в съседна Турция.

За смелата жена започват дни на самота и бедност. През седемдесетте години на миналия век тя се принуждава да пее по кабарета, дори да се снима в еротичен филм. Нашата Пепеляшка е на дъното.

Все пак не се отчайва, надява се, че новата връзка с Явуз Демир, бивш футболист на Галатасарай ще й донесе щастие, но и тя приключва.

След двата несполучливи брака, почти след двадесетгодишно отсъствие от екрана, сама и без деца, тя не се отчайва, а успява да се завърне триумфално на снимачната площадка. Достатъчно е да споменем двата филма, в които тя буквално триумфира –„ Забраненият плод” и „Великолепният век”.

Безспорни и въздействащи са нейните героини, властните, силни и красиви госпожа Фирдевс и Валиде султан, майката на Сюлейман Великолепни.

Красива и силна е и седемдесетгодишната днес актриса, защото киното е нейният живот.

[caption id="attachment_90548" align="alignright" width="300"]Небахат Чехре като млада Небахат Чехре като млада[/caption]

Небахат Чехре Небахат Чехре Небахат Чехре nebahat5