септември 24, 2023

Оля се! Ася Капчикова раздава акъл за редките болести (Моделката се помисли за лекар)

https://kliuki.net/kliuki/olya-se-asya-kapchikova-razdava-akal-za-redkite-bolesti-modelkata-se-pomisli-za-lekar/166483 Kliuki.net
Оля се! Ася Капчикова раздава акъл за редките болести (Моделката се помисли за лекар)

Ася Капчикова сериозно се е ангажирала да просвещава родителите на деца с редки болести

И макар да афишира, че го прави чисто информативно, не може да ѝ се отрече самочувствието, че е по-веща от мнозинството по темата. Така на прицел на плеймейтката са именно редките болести при децата. Без да има каквото и да било медицинско образование, напористата млада майка си въобразява, че е в час повече от всички нас. Доколко публикациите ѝ в мрежата са официално одобрени от лекар, никак не става ясно. Доста по-вероятно е да са просто копирани от някоя научнопопулярна статия с цел привличане на вниманието на аудиторията.

От друга страна, прави впечатление желанието на Ася Капчикова да се изявява точно по тази тема. Откакто роди три деца, моделката явно си търси и смислени занимания, с които да трупа точки. Съвсем естествено се налага и въпросът защо точно сега родителката се заинтересува от болести. Според информацията в публичното пространство наследниците ѝ са напълно здрави, или поне самата тя не е споделяла на всеослушание подобна страшна тайна. Така интересът към редките болести засега не може да се обясни с лична трагедия. И ако болестта на Фабри е от значение за науката, то докторите се сдобиха с един неофициален специалист по темата.