май 06, 2024

От Къртицата станаха за смях с правопис (Видео)

https://kliuki.net/kliuki/ot-karticata-stanaha-za-smyah-s-pravopis-video/143104 Kliuki.net
От Къртицата станаха за смях с правопис (Видео)

От Къртицата се издъниха жестоко с нелепа правописна грешка

Къртицата е един от риалити форматите в страната, които имат претенции, че се правят с огромен екип професионалисти, за които се хвърлят много пари. Ако това е така обаче, не би следвало да бъдат допускани елементарни грешки от какъвто и да е тип. Е да, ама не. По време на промото за епизода на Къртицата тази вечер, зрителите буквално останаха втрещени от субтитрите към него.

[caption id="attachment_65695" align="alignleft" width="300"]От Къртицата се издъниха с нелепа правописна грешка От Къртицата се издъниха с нелепа правописна грешка[/caption]

Изглежда, че хората, които стоят зад написването им, са пропуснали голяма част от часовете по български език. И то още в началното училище. Екипът на Къртицата стана за смях с безумна правописна грешка, която надали би допуснало и дете в първи клас. Докато Бориса се възмущаваше от Емил Каменов, че й уронвал престижа, моделката се изказа, че думите му са потвърдена клевета. Каквото и да значи това.

Интересен обаче е начинът, по който от продукцията изписаха "потвърдена". Незнайно как, но хората зад кадър явно чуват 'поДтвърдена". Както го и излъчиха. И естествено, си навлякоха цял куп подигравки. "Ало, Къртицата, може ли да се излагате така?! И децата знаят как се пише "потвърдена", втрещени са форумци.