април 24, 2024

Плевели превзеха гроба на Илия Павлов

https://kliuki.net/kliuki/pleveli-prevzeha-groba-na-iliya-pavlov/166796 Kliuki.net
Плевели превзеха гроба на Илия Павлов

Гъста горска растителност превзема входа на параклиса в Арбанаси, където е погребан шефът на Мултигруп Илия Павлов

Не може да се стигне до входа на параклиса в Арбанаси, където е погребан босът на Мултигруп Илия Павлов. Това е мисия невъзможна за обикновения турист, пресрещнат от забранителния надпис „Частно гробище“ и дебела бетонна ограда, която загражда параклиса в близост до хотела „Арбанаси Палас“, притежаван навремето от един от най-богатите българи.

Репортерска проверка на изданието сочи, че входът на параклиса е недостъпен и постепенно се превзема от гъста растителност. Мястото изглежда пусто и неподдържано. Единствено приживе тук идваше за помените бащата на бизнесмена – Илия Найденов, който вече не е между живите. Местните хора припомнят, че навремето гробът се посещаваше и от вдовицата Дарина Павлова, но в последните години кракът й не е стъпвал там.

Сред местните хора се говори, че гробът на Илия Павлов е празен и това създава слуховете, че мястото е прокълнато. Приживе босът на Мултигруп сам изказва волята си да бъде погребан на това място. Говори се, че всяка година на 7 март, датата на убийството на милиардера, пред параклиса се появява голям букет от бели рози. Цветята са поднесени през нощта или рано сутрин, защото никой досега не е виждал поклонника.

Илия Павлов бе прострелян от снайперист в сърцето на 7 март 2003 г. Извършителят така и не бе установен, но в ъндърграунда се говори, че е чеченец, който впоследствие също бил премахнат.

Източник: „Уикенд“

Плевели превзеха гроба на Илия Павлов