януари 30, 2023

Появиха се съмнения, че синът на Удо Ланге е замесен в убийството му

https://kliuki.net/kliuki/poyaviha-se-samneniya-che-sinat-na-udo-lange-e-zamesen-v-ubiystvoto-mu/166984 Kliuki.net
Появиха се съмнения, че синът на Удо Ланге е замесен в убийството му

Работата по случая продължава
Невярната съпруга на швейцарския бизнесмен Удо Ланге – Елизабет, крояла планове да елиминира и сина му.

Припомняме, че Ланге бе убит на 11 август в гаража си в тузарския комплекс „Делта хил“ в пернишкото село Кладница.

По всяка вероятност причината за ликвидирането му е фактът, че е бил пред финализиране на сделка на стойност над 20 милиона лева с гръцки консорциум, издава криминалист, запознат с разследването на екзекуцията му.

За смъртта на 68-годишния баровец бяха арестувани съпругата му Елизабет и 57-годишният й любовник Борислав Панев.
След това вдовицата направи признания, че съпругът й е ликвидиран от Борислав, тъй като подозирал за интимната им връзка и планирал уволнението му.

Борислав работил във веригата хлебарници на семейството, откъдето е прибирал месечна заплата в размер на 5 бона.
Данни от разследването разкриват, че той е бил любовник на Елизабет от около две години. Връзката им не била пазена в дълбока тайна.

За момента все още не е ясно дали Борислав е действал на своя глава или е бил принуден да ликвидира Удо Ланге от съпругата му Елизабет.
Сред множеството версии като че ли тази, че планът за убийството на Ланге, е измислен от Елизабет, надделява. Целта й очевидно е била да се домогне до милионите му.

Синът на Удо Ланге от първия му брак – 38-годишният Фабиан разкрива, че баща му имал съмнения, че втората му съпруга не му е вярна и го краде. Поради тази причина той възнамерявал да се разведе с нея.

Припомняме, че Фабиан също е в ареста, след като на 12 август мъж на пешеходна пътека в София, който издъхна.
Полицейски източници издават, че Борислав Панев посочил, че е много вероятно синът на Ланге да е замесен в убийството му, за да прибере сам милионите от подготвяната сделка с гръцки консорциум.

При изграждането на първия завод за силиконови изделия в Божурище, Удо бил в съдружие със съпругата си Елизабет. При втория обаче не допуснал тази грешка. Именно поради тази причина единственият начин Елизабет да успее да се домогне до част от 20-те милиона лева, била да ликвидира мъжа си, преди да е подал молбата за развод.

Показанията на Фабиан сочат, че през последната година Елизабет всячески се опитвала да се намести в дружеството, управляващо завода, но швейцарецът парирал всичките й опити.
Той дори подозира, че Елизабет е планирала убийството му, тъй като през миналата есен някой отвъртял болтовете на предните гуми на автомобила му, докато бил паркиран в гаража на баща му в „Делта хил“.

Промяната на режима на записване на охранителните камери, монтирани в двора и пред гаража на швейцарския бизнесмен подсилват допълнително съмненията, че в дъното на убийството на Ланге стои именно Елизабет.
Седмици преди да бъде открит безжизнен, камерите били настроени само да снимат, а не да записват и съхраняват записите.

До момента криминалистите не са открили никаква следа от присъствие на 57-годишния перничанин в гаража на убития швейцарец. Липсват и ДНК следи, оставени от Борислав по трупа на Удо Ланге. Заради това адвокатът на Панов настоява клиентът му да бъде пуснат на свобода, тъй като е натопен от съпругата Елизабет за убийство.

Разследването обаче не допуска поне на този етап извършителят на убийството на Удо Ланге да е различен от Борислав Панев човек. Ангажирани по случая криминалисти бяха категорични, че Фабиан не е участвал в убийството на собствения си баща, каквито слухове вървят из Перник. Според мълвата, той си дошъл в България на 9 август, а не на 12, както е посочил пред разследващите. Удо Ланге беше убит на 11 август късно вечерта.
Източник: Уикенд