март 29, 2024

Силоваци на Иво Пифа издирват гангстерите, обрали заложната му къща

https://kliuki.net/kliuki/silovaci-na-ivo-pifa-izdirvat-gangsterite-obrali-zalozhnata-mu-kashta/167032 Kliuki.net
Силоваци на Иво Пифа издирват гангстерите, обрали заложната му къща

Основните заподозрени били хора от обкръжението на боксьора-рецидивист Сашо Пацов

Люлинският крими бос Ивайло Георгиев – Пифа, е загубил огромна сума пари в резултат на дързък обир в една от заложните му къщи в ж.к. „Люлин“.

Преди седмица двама маскирани нахлули посред нощ в заложната му къща, намираща се на ул. „Арх. Георги Ненов“ в жилищния комплекс и си тръгнали със солидна плячка.
Бандитите задигнали около 3 килограма златни накити и немалка сума пари, съхранявани в таен сейф, разкрива източник от столичния ъндърграунд.

От думите му става ясно, че извършителите вече се издирват от силоваци на люлинския гангстер. Основните заподозрени били хора от обкръжението на боксьора-рецидивист Сашо Пацов.

От МВР потвърдиха за обира в една от заложните къщи на Ивайло Георгиев, но не и стойността на задигнатото.
Оказва се, че Пифа предпочел да не пуска жалба в полицията за дръзкия обир, като декларирал пред криминалистите, че кражбата е незначителна.
Предполага се, че мастития лихвар не желае да си има вземане-даване с органите на реда, за да не бъде разследван за пране на пари в особено големи размери и нередности при отпускането на заеми срещу заложено имущество.

Крупният обир в една от заложните му къщи породи мълвата в подземния свят за нова война сред нелегалните лихвари.
Смята се, че най-големия конкурент на Пифовете е ямболския престъпен бос Камен Желев, който също ръководи десетки заложни къщи в столицата посредством подставени лица.

Ивайло Георгиев – Пифа и неговия син Александър, известен с прякора Малкия Пиф, бяха арестувани през лятото на 2020 г. при секретна полицейска операция, проведена в София. Заедно с тях бяха закопчани Георги Божилов – Тениса, приближен до укриващия се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков, както и наказателна бригада от 7 мъже, ръководена от Михаил Александров – Мишо Самбиста.

Съдебният процес срещу Иво Пифа и бандата му все още не е стартирал по същество, а след закриването на специализираното правосъдие, делото е разпределено в Софийски градски съд, като разпоредителното първо заседание е насрочено за 10 октомври т.г.

Ивайло Георгиев – Пифа и синът му Александър прекараха 11 месеца в килията на следствения арест, преди миналото лято да бъдат пуснати под домашен арест и оборудвани с електронни гривни на краката си.
Срещу Пифа беше заведено и второ дело – за отправени от него смъртни заплахи към свидетел в кулоарите на съда.

Ивайло Георгиев – Пифа има в досието си арест за убийство – той беше закопчан, след като на 31 октомври 2006 г. застреля съдружника си Александър Божилов, но впоследствие бе пуснат, тъй като според съда действал при самоотбрана.
Две години по-късно, на 11 ноември 2008 г., синът на Александър – Кирил Божилов, изчезна безследно, а впоследствие се появиха слухове, че е отвлечен и убит от „Наглите“ по поръчка на Иво Пифа.
Люлинският лихвар се опасявал, че синът ще отмъсти за смъртта на баща си и затова поръчал и неговата екзекуция.
Източник: Уикенд