март 28, 2024

Стюардеса разкрива тайните на комфортното пътуване със самолет

https://kliuki.net/kliuki/styuardesa-razkriva-taynite-na-komfortnoto-patuvane-sas-samolet/167066 Kliuki.net
Стюардеса разкрива тайните на комфортното пътуване със самолет

Напук на всеобщите разбирания, не се радват на специално отношение, когато летят със самолет извън служебните си задължения
Стюардеса с 20-годишен опит зад гърба си, разкрива някои от тайните на пътуването със самолет, които несъмнено ще направят полета ви по-лек.

Не е тайна, че за мнозина професията стюардеса е не само любопитна, а и доста тайнствена. Тя разкрива, че причината, поради която винаги изглеждат свежи, въпреки дългите полети, е приглушеното осветление в самолета.

Малцина например са наясно с факта, че сядайки в редицата до аварийния изход, вие също бивате натоварени с отговорности при възникването на евентуална аварийна ситуация. Разбира се не сте длъжни и ако не желаете, винаги можете да помолите стюардесата да намери някой, който ще се съгласи да заеме това място, предвид факта, че има повече свободно пространство за краката.

Стюардесата не крие, че работата им би била в пъти по-лека, ако пасажерите се отнасят с тях като с човешки същества, а не като с част от оборудването. Споделя, че перфектната усмивка на стюардесата е трудноприложима, когато всички наоколо са навъсени.

Сред най-неприятните неща, които се случват със стюардесите на борда, тя посочва докосването от страна на пасажерите, както и говоренето с тях, когато не се сещат да си махнат слушалките от ушите.

Когато летят извън служебните си задължения със самолет, не се радват на специално отношение. Единственото, което могат да получат като бонус е пълна чаша с газирана вода и ново приятелство с някой от екипа на самолета. Освен това уведомяват колегите си, че са на борда, за да може да са в помощ при евентуална аварийна ситуация.

Съветът й към майки с малки деца е да не се притесняват, ако ще летят с тях за пръв път, тъй като децата винаги усещат напрежението. Освен дреболиите, с които бихте могли да занимавате детето по време на полет, е добре да вземете и детската му седалка, при все, че е доста тежка. По този начин то ще има възможността да седна по-нависоко и да гледа през илюминатора.

Онези, които се страхуват от високото и в частност от полетите със самолет, е добре да концентрират мислите си върху нещо приятно или пък да заредят таблета си с нещо, което обичат да гледат. Така ще останат с усещането, че са се потопили в уюта на собствения си хол.

Дългогодишната стюардеса подчертава, че най-голямата заблуда за тях е, че са на борда само в услуга на клиента и допълва, че всъщност тяхната основна задача е да се грижат за безопасността на пътниците. Преди Втората световна война всички стюардеси, са били медицински сестри. По време на войната обаче много от тях изоставили летенето, тъй като се налагало да помагат на фронта и поради тази причина изискването отпаднало.

Втората голяма заблуда е, че тази професия е много бляскава. Малцина са наясно с факта, че работните им дни са много дълги, а нощите им – къси. Често пъти не могат да се насладят на красотите на новите дестинации, защото стоят по нощници в стаите си и вече нямат сили за разходки.

В заключение посочва, че да бъдеш стюардеса не е професия, а призвание, променящо целия ти начин на живот.
Източник: Уикенд