март 29, 2024

Трайчо Боксьора мечтае да излезе на ринга срещу легендарния Флойд Мейуедър

https://kliuki.net/kliuki/traycho-boksyora-mechtae-da-izleze-na-ringa-sreshtu-legendarniya-floyd-meyuedar/166867 Kliuki.net
Трайчо Боксьора мечтае да излезе на ринга срещу легендарния Флойд Мейуедър

Никому неизвестният ром се превърна в звезда след един мач
Никому неизвестния до миналата седмица люлински боксьор Трайчо Боксьора, се превърна в спортния герой на България.

Малко преди финала за световната титла между Александър Усик и Антъни Джошуа, на ринга в саудитския град Джеда, Трайчо Боксьора победи изненадващо за всички милиардерския син Рашид Беласа. Това се случи в един от подгряващите мачове.

Всеизвестен е фактът, че сиромахът от столичния квартал Люлин бил закаран в Дубай, за да изяде боя от богаташкото отроче срещу сумата от 3000 долара. Изненадващо обаче именно наш Трайчо му тегли пердаха и спечели с 2:1 съдийски гласа.

Запознати издават, че организаторите търсели слаб и безнадежден боксьор, който да падне от милиардерския син Рашид Беласа от Дубай. Освен, че се боксира, Беласа е популярен шоумен и актьор в Ютюб. Състоянието му се изчислява на 35 милиона долара. Баща му – строителният магнат Саид Ахмед Беласа пък е с над 2 милиарда долара по-богат от сина си.

За дебюта на Беласа на професионалния ринг, трябвало да му бъде намерен абсолютен слабак, когото да бие. Така люлинският побойник Трайчо Боксьора, бил изкаран на ринга. Историята му напомня до голяма степен тази на Роки Балбоа от Финландия, в чийто образ влезе перфектно Силвестър Сталоун.

Навремето жилавият ром тренирал при Георги Юнаков в „Левски“. Заради липсата на пари за пътни, Трайчо се прехвърля при Стефан Стефанов – Макарона.
На 21 години Трайчо се жени, след което му се раждат две дъщери и както сами се досещате, слиза от ринга. Негови приятели обаче го убеждават да стане професионален боксьор.

Така Трайчо тренира в „Славия“, но само през уикенда, тъй като през останалото време работи на две места.
До двубоя в Дубай, ромът има само три мача на професионалния ринг, които завършват със загуби. Една от загубите е след тежък нокаут в Испания.

Когато научава, че ще се изправи срещу милиардерския син му се налага бързо да влезе във форма. Всички му се смеят и прогнозират, че Беласа ще го направи на кайма. На всичкото отгоре до последно не е ясно дали властите ще пуснат Трайчо да излети от София, тъй като е разследван за побой.
Люлинският Роки спраскал носа на комшията, заради което се озовал в местното РПУ.

Единствено треньорът му Аспарух Георгиев – Сочи вярва, че Трайчо може да слезе като победител от ринга.
Двубоят, насрочен да се играе в четири рунда започва зле за Трайчо. Това изнервя треньора му, който се чуди как да го мотивира. Така Трайчо набира кураж и обръща мача в третия и четвъртия рунд. В крайна сметка арбитърът на ринга вдигнал ръката на Трайчо, провъзгласявайки го за победител.

Въодушевен от изненадващата победа, Трайчо Боксьора вече мечтае да излезе на ринга срещу някое величие като например легендарния Флойд Мейуедър. Както се знае, Беласа имал уговорен мач с 45-годишния световен шампион. В този ред на мисли, Трайчо е категоричен, че след като е победил Беласа, има правото да се изправи срещу Мейуедър.
Сега крои планове за Лас Вегас, но е наясно, че трябва да направи много голяма подготовка.
Източник: Уикенд