ноември 29, 2023

Вижте мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си (Снимка)

https://kliuki.net/kliuki/vizhte-myastoto-kadeto-mihael-shumaher-edva-ne-zagubi-zhivota-si-snimka/142095 Kliuki.net
Вижте мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си (Снимка)

Ударът в главата на бившия пилот от Формула 1 бил толкова силен, че каската му се разцепила на две

Вече втори ден продължава борбата за живота на бившия състезател от Формула 1 Михаел Шумахер. Легендата в автомобилния спорт е в кома след като в неделя падна лошо по време на ски спускане в курорта Мерибел във френските Алпи.

[caption id="attachment_58232" align="alignleft" width="300"]Мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си Мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си[/caption]

Вследствие на падането Шуми удари лошо главата си на камък, скрит под снега и изпадна в кома. От Daily Mail разпространиха снимки на мястото, където се предполага, че седемкратният шампион във Формулата едва не загуби живота си. Очевидци на трагедията издават, че действително зоната, малко извън пистата, е осеяна с опасни камъни, които представляват риск за живота на всеки скиор, тъй като са скрити от натрупалия сняг.

В същото време в болницата в Гренобъл продължава борбата за живота на Шумахер. Медиците не смеят да дадат прогнози за състоянието му, окачествявайки го единствено като "много тежко". Бившият пилот от Формула 1 се е ударил в камъка със скорост от почти 100 километра в час. Вследствие на зверския удар, каската на немеца се е разцепила на две.

Лекарите са категорични, че именно това е спасило живота на Шуми. "Ако не носеше каска по време на инцидента, със сигурност вече щеше да е мъртъв", категорични са специалисти.