април 27, 2024

Мегазвездата на киното и театъра Асен Блатечки: От малък съм научен да се оправям сам в живота

Във втория сезон на „Дяволското гърло“ играе отрицателен герой, който му е по-присъщ

https://kliuki.net/klyuki-ot-serialite/megazvezdata-na-kinoto-i-teatara-asen-blatechki-ot-malak-sam-nauchen-da-se-opravyam-sam-v-zhivota/209838 Kliuki.net
Мегазвездата на киното и театъра Асен Блатечки: От малък съм научен да се оправям сам в живота

Макар и често критикуван, Асен Блатечки е безспорен секссимвол. Също като учителя си Стефан Данаилов и той не разчита само на обаянието, а влага талант и упорит труд в ролите си.

 

Относно новия български сериал „Клетката“, в който играе ролята на психолога Димитър Пелев споделя, че това е първият сериал, посветен на живота в женски затвор. За него е повече от необичайно да играе положителен герой, но в този ред на мисли признава, че се чувства прекрасно в кожата на Димитър Пелев. Било му много приятно да снима с готиния екип, макар с преобладаващата част от хората на терен да работи за пръв път.

 

Признава, че от две неща зависи дали ще приеме дадена роля или не – да му допадне материалът и разбира се хората, с които ще снима на терен. В „Клетката“ много му харесали другите актьори и снимачния екип, затова нямал никакви колебания дали да се включи в проекта. Категоричен е, че хонорарът никога не му е бил водещ дали да приеме даден ангажимент, но пък и не смята, че трябва да се подиграват с хората чрез обидно ниско заплащане. Не би приел работа по слаб текст или с екип, на който не вярва.

 

Мегазвездата на киното и театъра Асен Блатечки: От малък съм научен да се оправям сам в живота

 

Във втория сезон на „Дяволското гърло“ играе отрицателен герой, който му е по-присъщ. С голямо удоволствие се съгласил да участва, тъй като харесал сериала по време на първия сезон и дори го определи като един от най-добрите сериали за последните 20 години у нас. 

 

Макар лошият герой да се играе по-трудно, Асен Блатечки няма претенции какъв ще играе. Важното е ролята да го грабне.

Въпреки, че си бил запазил един месец за лятна почивка, се появил ангажиментът „Клетката“, но все пак успял да си открадне 10 дни за отдих.

 

В личен план е щастлив и продължава да живее с жената, с която са заедно повече от година. Вече я е запознал с близките и децата си и всички са много възхитени от нея. Категоричен е обаче, че му стигат толкоз деца и не е готов за трето дете.

Източник: Уикенд