юли 05, 2024

Ще има ли „Дяволско гърло“ 3?

Няколко снимки на официалната страница на сериала и коментар към тях, дават надежда за нов сезон

https://kliuki.net/klyuki-ot-serialite/shte-ima-li-dyavolsko-garlo-3/224218 Kliuki.net
Ще има ли „Дяволско гърло“ 3?

Макар, че мълвата понесе, че предстои драстично свиване на бюджета на телевизиите за сериали поради намалените приходи от реклама, екипът на една от най-скъпите продукции у нас – „Дяволското гърло“ намекна, че обмисля нов сезон.

 

След триумфа на първата част преди няколко години, тази пролет Нова тв пусна втори сезон под заглавие „Есента на демона“, който също беше успешен, макар и не колкото първия. Смяташе се, че трети няма да има, но екипът преди броени дни почти официално обеща на феновете продължение.

 

На официалната страница на „Дяволското гърло“ във фейсбук бяха пуснати няколко снимки „зад кадър“. „Надникваме за последно на снимачната площадка на „Есента на демона“ и ви казваме до нови срещи!, е коментарът към тях. Тези думи няма как да бъдат тълкувани по друг начин, освен че следващият сезон е сигурен. „Това „До нови срещи“ много ми хареса! Бъдете здрави и благословени – всички, които участвахте в създаването на този филм“; „До нови срещи“ е супер послание! Обичам ви“, коментират хората.

 

По всяка вероятност Теодора Духовникова, която изигра главната женска роля в двата сезона, ще участва в продължението. Владо Карамазов обаче, който беше в главната мъжка роля, може и да пропусне. В последния епизод на сезон 2 героят му беше прострелян, така че участието на звездата в новия сезон остава под въпрос.

 

Така или иначе, ако се стигне до продължение на сериала, то стартът му ще е най-рано догодина, тъй като е нужно време за писането на сценарий и осигуряването на бюджет . Феновете на сериала няма да могат да го гледат по-рано от пролетта на 2027г.

Заснемането на епизод от сериала струва над 120 бона и сумата представлява сериозно предизвикателство за бюджета на Нова тв.

 

За сравнение епизод от „Ол инклузив“ или „Братя“ е коствало на медията между 20 и 35 000 лева – неколкократно по-евтино. Но пък рейтингите на споменатите сериали са сходни, което означава, че многото похарчени пари за „Дяволското гърло“ не повлиява за по-висока гледаемост или повече рекламни приходи.

 

Както вече стана ясно водещите телевизии отсега започват да режат разходите си заради забраната за реклама на хазарт, покрай която ще изгубят милиони. Първи под ножа падат скъпите сериали и вече е взето решение през следващата година да не се снимат амбициозни продукции.

 

Продуцентът на „Дяволското гърло“ Евтим Милошев, който понастоящем е министър на туризма в служебното правителство, се пошегувал пред свои приятели, че се е съгласил да заеме поста, след като Нова тв отрязали финансирането на нов сезон на сериала.

Източник: Уикенд