май 02, 2024

1 година по-късно: Осакатилият кучето „Мечо“ влиза в съда

Делото срещу Шулев влиза в съда

https://kliuki.net/liubopitno/1-godina-po-kasno-osakatiliyat-kucheto-mecho-vliza-v-sada/211414 Kliuki.net
1 година по-късно: Осакатилият кучето „Мечо“ влиза в съда

Една година след зверското деяние срещу кучето „Мечо“ в съда започва гледане на делото срещу извършителя. Обвинен е 38-годишният Захари Шулев. Преди 12 месеца видеоклип от охранителни камери показа как той примамва с храна животното в столичния квартал „Карпузица“. В продължение на няколко часа той е измъчвал кучето и чак след това го връща на улицата в безпомощно състояние.

 

Деянието и показаното видео предизвика невиждан обществен отзвук. В страната хора излязоха на протести с искане за по-ефективни присъди за извършителите на подобни деяния.

 

Съседи на Захари Шулев тогава казаха, че често чуват виене на кучета от къщата му. Оказа се, че вероятно става въпрос за системно измъчване на животни за удоволствие на извършителя. Комшиите обаче са мълчали през цялото време от страх.

 

Проуратурата повдигна обвинение на Захари Шулев за деяние, извършено по особен мъчителен начин. В акта се описва още, че същият е държал кучето в периода от 23:45 до 2:42 на следващия ден. Обвинението бе внесено пред съда още февруари. На 2-и ноември е насрочено делото, а в групи в социалните мрежи се подготвя нов протест с искане за максимална присъда за извършителя.

 

Все още никой не е осиновил кучето, въпреки вълната от желаещи малко след инцидента. През лятото от офиса, където живее „Мечо“, обявиха, че се търси осиновител, но до днес няма информация за такъв.

 

Източник: btv.bg