април 30, 2024

10-годишни деца се правят на гангстери, „бият се“ с кофи за боклук

Нова вредна мода сред подрастващите

https://kliuki.net/liubopitno/10-godishni-deca-se-pravyat-na-gangsteri-biyat-se-s-kofi-za-bokluk/212020 Kliuki.net
10-годишни деца се правят на гангстери, „бият се“ с кофи за боклук

Опасен модел на поведение набира скорост сред подрастващите у нас. Това демонстрират самите те в социалните мрежи – тик-ток и Инстаграм. Видеа с участие на 10-11 годишни се разпростаняват и събират лайкове с хулигански прояви.

 

Интересното в новата мода е, че децата подражават на определено гангстерско течение. Този тип поведение контролира изборите в живота им, а родителите им често дори не разбират в какво се изразява то. Обкръжението на подвластните на новата мода задължително трябва да бъде с подобни разбирания – да е „луд“ според характера и да бъде хулиган. Интересно е какво прави децата гангстери? От разпространяващите се видеа гангстер ставаш ако обръщаш и риташ кофи за боклук, чупиш пейки или спирки на градския транспорт, безчинстваш в паркове. Всичко това става с определена група съмишленици от новото течение.

 

Във видео в тик-ток младо момче от канал в мрежата взима интервю от такива деца. Те споделят за преживяванията си. Казват, че дори изборът им за момиче трябва да бъде от този тип – хулиганка. Без притеснение споделят как трошат кофи за боклук и че сега му е времето да го правят, докато се още са малки, а не след това да им създават досиета в полицията.

 

Коментарите под видеата разпалват мрежата и призовават за спешни действия от родителите и по-сериозен контрол, налаган върху подрастващите.

 

Източник: тик-ток