юни 15, 2024

10 лъжи преди 10 часа сутринта-моноспектакъл от Борис Бонев

https://kliuki.net/liubopitno/10-lazhi-predi-10-chasa-sutrinta-monospektakal-ot-boris-bonev-2/216640 Kliuki.net
10 лъжи преди 10 часа сутринта-моноспектакъл от Борис Бонев

Казват, че се лъже най-много след лов и преди избори. Е, днес общинският съветник Бонев показа, че се лъже добре по всяко време. Това написа бившият председател на Столичния общински съвет и настоящ общински съветник Георги Георгиев в социалната мрежа “Фейсбук” по повод участието на Борис Бонев в сутрешното предаване на БНТ.

 

 "Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота" - моноспектакъл от Борис Бонев”, пише в поста си Георгиев.

 

И посочва конкретно кои са лъжите и къде са фактите:

 

“Лъжа 1: Договорите за почистване на града не съдържали санкции и нямали срокове. Затова София още е затънала в несъбрани клони. Обаче те двамата с Терзиев били глобили с рекордни санкции заради Онзи снеговалеж и непочистените клони.

 

-Факти: Как "глобихте рекордно" фирмите, ако няма санкции по договорите? Ако сте прав или няма санкции, защото договорите са калпави, или сте наложили санкции фиктивно - за пред медиите. Договорите за почистване са на сайта на общината, съдържат десетки страници с правила за контрол и отчетност, стига някой да иска да ги прилага. Виж Раздел X, чл.36 - 40. Освен това в Техническата спецификация, неразделна част от договора, има раздел IV. КОНТРОЛ И САНКЦИИ. ОТЧЕТНОСТ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ (стр.63). Там пише, че за всяко неизпълнение могат да бъдат наложени санкции съгласно Таблица 1 и Таблица 2 (стр.70 до 79). В таблицата е показан вида на неизпълнението, кога се налага санкция, както и срок за отстраняване на неизпълнението, след констатирането му от Възложителя. Всичко това го пише ето тук: https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?isPublicProfile=false&tenderId=128488&tab=&page=1&searchParam=&sortParam=Id&sortDirection=False

 

 Лъжа 2: Рекордни глоби спрямо предишни години. ❗️Факти: Кметът Фандъкова е налагала санкции от над половин милион, достигайки до над милион за зимен сезон. Справките са в общината.

 

 Лъжа 3: Г-н Борисов не бил подкрепил Терзиев на изборите.

 

-Фактите: Васил Терзиев стана кмет с най-ниската подкрепа в демократичната ни история и с най-малка разлика пред опонента си - с 4 600 гласа преднина на втори тур. Социолозите са категорични, че подкрепата на част от симпатизантите на ГЕРБ е била решаваща за победата на Терзиев на втория тур, а тя дойде след призив на Борисов за гласуване за Терзиев. С подобно отричане на очевидни факти блокирахте съвета три месеца. И продължавате.

 

 Лъжа 4: За първи път били въвели "граждански бюджет" с новия бюджет за 2024 г.

 

-Факти: Граждански бюджет София има от 2 години. Въведе го лично Фандъкова през 2021 г. Пише го дори в сайта на Спаси София с препоръка да се увеличат парите за тях. Доста нелепо стана, нали? https://spasisofia.org/plan/grazhdanski-byudzhet/

 

 Лъжа 5: “Аз не съм кандидат за шеф на СОС вече 2 месеца".

 

Фактите: И сте кандидат, и сте Лъжливото овчарче - според публикации, които не отрекохте, а потвърдихте и днес, сте кандидат за ротационен председател. Споразумението, подписано от вас и Терзиев, е публично. Пише си го и в "24 часа". https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16787099

10 лъжи преди 10 часа сутринта-моноспектакъл от Борис Бонев

 Лъжа 6: “Не ми е мечтата да бъда председател на общинския съвет".

 

 Факти: Ето снимка от това лято, на която след като излязох от заседанието замалко сте се настанил на стола на председателя - един не-мечтател за не-председател. И продължава с опитите си до днес.

 

 Лъжа 7: Парите за увеличението на заплатите в транспорта ще дойдат от повишени приходи от продажби на карти и билети и затова ги няма в бюджета". После казахте "бюджетът може да си позволи увеличенията".

 

Фактите: Не, няма как да продадете карти и билети за 40 млн. лева повече, това ще е ръст с 28% на пътниците - при положение че вече през 2023 г. бихме рекордите за приходи от преди КОВИД, благодарение на новата система за електронно таксуване и въведеното от нас плащане с банкови карти. Но освен ако не задължите гражданите да се движат с градски транспорт, заложеният ръст е непостижим и ще фалирате транспорта с такива измишльотини. Или просто ще увеличите цените на картите и билетите - това е единственият начин да намерите парите. Ако е така, кажете го сега.

 

Лъжа 8: За първи път кметът представял на политическите групи проекта за бюджет. Досега ставало, ама на тъмно при зам.-кмета по финанси Барбалов.

 

Фактите: Всяка година досега кметът и/или зам.-кметът по финанси за представяли лично и поотделно на всяка група проекта за бюджет и то преди да го обявят публично. Признахте си, че сте го обсъждали с Барбалов "на тъмно" - попитах колегата Барбалов - кълне се, че нито е искал, нито е стоял на тъмно с Вас, г-н Бонев. Идвал сте винаги с групата на Демократична България на тези консултации.

 

 Лъжа 9: За първи път 50 млн. лв отивали в районните кметове... от държавния бюджет".

 

Фактите: Прав е колегата, не е лъжа, осигурените пари не са от общинския, а гласувания от ГЕРБ по настояване на г-н Борисов държавен бюджет. Приет от парламента със закон. В такива случаи дори ние благодарихме освен на ГЕРБ и на ПП за държавническото отношение към София - одобриха финансиране от 100 млн лв за подготвени от нас миналата година проекти за булеварди, училища, детски градини. Така че да кажете, че е заслуга на Вас с Терзиев това, че нашата партия в НС подкрепи подготвените от г-жа Фандъкова проекти, е НАГЛОСТ.

 

 Лъжа 10: Ние сме конструктивни и търсим решения.

 

-Фактите: Не, търсите си работно място, защото Ви е обещано, ако подкрепите Терзиев за кмет, да станете шеф на съвета. Затова и шантажирате коалиционните си партньори. Ако греша - моля публикувайте подписаното преди изборите коалиционно споразумение. 👉 Дотогава - мислете не за себе си, а за тези, които ни избраха. Те искат работещ съвет със зрели хора. Днес виждаме само пубертетски маниер и хъшлашко отношение към проблемите на милион и половина граждани.”

 

 

Линк към Фейсбук публикацията:

https://www.facebook.com/share/9bYFWH6ryJi8Kdug/?mibextid=WC7FNe