май 01, 2024

102-годишен се кандидатира за общински съветник

Манията за място в политиката обзе и Гърция за изборите през уикенда

https://kliuki.net/liubopitno/102-godishen-se-kandidatira-za-obshtinski-savetnik/210111 Kliuki.net
102-годишен се кандидатира за общински съветник

Шокиращи кандидати за местните избори се оказа, че има не само в нашата страна. Гърция стана рекордьор, след като за вота този уикенд се впусна и 102-годишен мъж. Той се кандидатира за общински съветник в местния парламент на Пирея.

 

Масова психоза към местните избори се забелязва в Гърция. Освен рекордьорът, който е надхвърлил един век живот, други столетници атакуват градове и села. За още двама 98-годишни съобщават информационните агенции, както и двама 96-годишни кандидати.

 

102-годишен се кандидатира за общински съветник

Очевидно жаждата за власт е характерна за региона. В България истерията стартира заедно с началото на предизборната кампания. При нас засега рекордът се държи от най-младия кандидат за общински съветник – ученик на едва 18 години без завършено средно образование. Правят впечатление и  други интересни кандидатури на лица, които по-скоро предизвикват шок от появата им на предизборен плакат. Фолклорът на социалните мрежи роди десетки колажи с лицата на армията, атакуваща местните избори. Ясно е, че голяма част от тях са претенденти на олимпийския принцип. И все пак не рядко сме ставали свидетели на изненади. А кандидат, стигнал до властта, трудно се отказва. Пример за това имахме и сред депутатите, успели да влязат чрез преференции, но помолени от партийни лидери да освободят мястото си.

Източник: gospodari.com