юни 21, 2024

250 млн. лева! Гуруто на „Величие” върти бизнес с вдовицата на Весо Дебелия от ВИС-2 (ВИДЕО)

https://kliuki.net/liubopitno/250-mln-leva-guruto-na-velichie-varti-biznes-s-vdovicata-na-veso-debeliya-ot-vis-2-video-2/225078 Kliuki.net
250 млн. лева! Гуруто на „Величие” върти бизнес с вдовицата на Весо Дебелия от ВИС-2 (ВИДЕО)

Гуруто на новата партия в парламента „Величие” – Ивелин Михайлов, върти бизнес с вдовицата на разстреляния Веселин Стоименов – Весо Дебелия, известен като финансист на ВИС-2. Стефка Стоименова е един от акционерите в мащабния проект „Исторически парк“ до Варна.

Там тя е партньор с Ивелин Михайлов, който е двигателят за изграждането му. Инвестицията се оценява на 250 милиона лева. Идеята е до Варна да изникне огромен атракцион, който показва различни епохи от развитието на света, четем във „Филтър”.

През 2020 година в интернет се появява и видео, в което Ивелин Михайлов се снима с телефон в клип. В него се показва със Стефка Стоименова, която е акционер в спорния проект. Двамата го защитават от атаки на медиите, в които собственик е Иво Прокопиев. Става ясно, че Комисията за финансов надзор и прокуратурата правят проверки на общата им фирма.

Досега обаче не беше известна връзката на Стефка Стоименова с изграждането на най-амбициозния парк в страната.

Оказва се, че двамата с Ивелин Михайлов са пътували до Япония, за да черпят опит в подобни начинания. Стефка Стоименова и Михайлов са в съвета на директорите и на друга фирма, която предлага туристически услуги и е със седалище в Бургас.

Весо Дебелия е бил висш мениджър на групировката на Георги Илиев.

Той беше убит на 7 януари 2016 г. Стоименов е надупчен с цял пълнител от „Макаров“ във вход на кооперация в комплекс „Макси“ в София. Убиецът го чакал на входа. След това побягнал към ул. „Симеоновско шосе“, качил се в кола и избягал.

Автомобилът беше намерен опожарен на следващия ден. Мафиотското убийство още не е разкрито, въпреки че в началото разследващите имаха няколко следи. Най-ярката беше за пари, които Стоименов управлява от името на други хора.

След смъртта на бизнесмена го наследява вдовицата му Стефка, която успява да запази голяма част от доходите си. Според различни информации тя остава близка на бившите висаджии, с които е работил съпругът ѝ.

Източник: narod.bg