април 28, 2024

Актрисата легенда Латинка Петрова навръх 80-годиншия си юбилей: От Ванга знам, че ще живея много дълго

Признава, че земният й път дотук е преминал в доста самота

https://kliuki.net/liubopitno/aktrisata-legenda-latinka-petrova-navrah-80-godinshiya-si-yubiley-ot-vanga-znam-che-shte-zhiveya-mnogo-dalgo/215992 Kliuki.net
Актрисата легенда Латинка Петрова навръх 80-годиншия си юбилей: От Ванга знам, че ще живея много дълго

Актрисата Латинка Петрова се определя като перфектна домакиня, която всеки ден готви по 3 манджи. Изкарала коледните и новогодишни празници у дома с близките.

На 1 януари навърши 80 години и от тази висота отбелязва, че животът изтича много бързо през пръстите. Убедена е, че е живяла живота си дотук справедливо и не съжалява за нищо минало.

 

Споделя, че земният й път дотук е преминал в доста самота, защото не лъже и не угодничи. Не може да се спогоди с човек, който е способен да й донесе болка, а истинските й приятели са наистина малко.

 

Актрисата легенда Латинка Петрова навръх 80-годиншия си юбилей: От Ванга знам, че ще живея много дълго

Връща се във времето на комунизма и отбелязва, че тогава на актьорите им било много по-трудно, защото кастингите и конкурсите били заменени от връзки и протекции. Освен това не можели да се преместят в друг театър, тя самата изкарала 29 години в Сатирата. Припомня, че е една от първите, правили стендъп комедия, която хората приемали много добре. Макар да искала да представя това изкуство, нямала място за изява. Днес е различно – всеки от актьорите има шанс да заяви какво може.

 

В кариерата й я спъвал не само фактът, че е от бедно работническо семейство, а и това, че никога не е била член на БКП.

Никога обаче и през ум не й е минавало да се откаже от актьорството – четяла, пишела и чакала светлото си бъдеще. То дошло, когато й се случило да участва в реклама на мобилен оператор през 2009 г., с която влязла във всеки дом и така станала известна. Боли я, че е добила известност чрез реклама, а не чрез театралните й роли.

 

Мъчно й е когато няма роли. На 80 години все още има какво да даде и получи. Всеки път, когато дъщеря й, й се обади да отиде да гледа внучката, отлита на мига. В квартала помага на няколко души с цигари, пари и продукти и твърди, че й е приятно да дава.

И макар здравето й да не е като на 40, твърди, че няма сериозни оплаквания. На всеки три месеца си прави пълна кръвна картина и ако има нещо притеснително в резултатите, веднага взема мерки. Успяла е да подреди живота си така, че да върви в спокоен ритъм. Задачите за следващия ден си ги планира още от вечерта и до днес не й се е случвало нито веднъж да забрави нещо.

 

Пенсията, която получава е в размер на 526 лева, а през юни след увеличението ще стане 580 лева. Не се оплаква обаче и твърди, че се справя, кара и колата. Съпругът й, с когото след година ще отбележат половин век брак, си има своя кола. Признава, че ако не били близките й в никакъв случай не би се справила с пенсията, която получава.

 

Твърди, че със съпруга й Красимир Джонгалов винаги са имали хармонична връзка и не са имали труден момент. Прекарали живота си заедно в тиха порядъчност.

Категорична е, че не се плаши от „умирачка“, само се моли на Бог да не си отиде от този свят след болест или тежка мъка и да не се залежи. Съпротивлява се на негативизма, мислейки позитивно и за хубавите места на които е била, както и за предстоящото й пътуване до Гърция през лятото. Преди години Ванга й казала, че я вижда стара и много проскубана. Латника отбелязва, че е лошо, че ще е проскубана, но пък поне ще поживее.

Източник: Уикенд